POKUD SE VÁM NEUSTÁLE ZDAJÍ ŠPATNÉ SNY: Určitě navštivte lékaře! Zde je důvod!

Když se objeví špatné sny, existuje dvakrát více šancí na rozvoj onemocnění

Výzkumný tým použil data z velké studie provedené ve Spojených státech, která obsahovala data za období 12 let, pro 3818 starších mužů žijících osamoceně. Na začátku studie muži vyplnili sérii dotazníků, z nichž jeden obsahoval otázku o kvalitě spánku. Účastníci, kteří hlásili špatné sny alespoň jednou týdně, byli poté na konci studie sledováni, aby se zjistilo, zda je u nich větší pravděpodobnost diagnózy Parkinsonovy choroby.

Během sledovaného období bylo diagnostikováno 91 případů Parkinsonovy choroby. Výzkumníci zjistili, že účastníci, kteří často měli špatné sny, měli dvakrát vyšší pravděpodobnost, že se u nich rozvine nemoc, ve srovnání s těmi, kteří ji neměli. Většina diagnóz se objevila v prvních 5 letech studie. Účastníci s častými špatnými sny v tomto období měli více než třikrát vyšší pravděpodobnost rozvoje Parkinsonovy choroby.

Sny mohou odhalit důležité informace o struktuře a funkci našeho mozku

Výsledky studie naznačují, že starší dospělí, u kterých bude jednoho dne diagnostikována Parkinsonova choroba, pravděpodobně začnou zažívat špatné drama a noční můry několik let předtím, než se u nich rozvinou charakteristické příznaky Parkinsonovy choroby, jako je třes, ztuhlost a zpomalení pohybu. . Studie také ukazuje, že naše sny mohou odhalit důležité informace o struktuře a funkci našeho mozku a mohou se ukázat jako důležitý faktor v neurovědním výzkumu.

Zdroj:Styl / klinika