POKUD SI TYTO NÁHODY všimnete, JSTE NA SPRÁVNÉ CESTĚ: Dávejte si pozor, když se vám to stane – ve vašem životě se otevírá něco důležitého!

Náhody, které ukazují, že jste na správné cestě – zjistěte, na jaká znamení byste si měli dát pozor!

Na cestě životem vás čekají různé náhody, výzvy, krásné věci, překážky a každá z nich může odhalit, zda jste na správné cestě . Psychiatr Bernard Bateman z University of Virginia vydal poměrně zajímavou knihu s názvem „Vysvětlení náhody“, kde hovořil o tom, jak náhodné události někdy utvářejí náš osud.

Anglický astronom Edmund Halley z 18. století dospěl k překvapivému závěru. Náhle si uvědomil, že ze záznamů předchozích astronomů lze vysledovat výskyt určitých komet na oběžné dráze Země. Astronomové tehdy komety nazývali „pouhými náhodami“, i když ve skutečnosti o náhody vůbec nešlo.

Halley se odvážil navrhnout, že tyto komety jsou stejným nebeským tělesem, které se objevuje na oběžné dráze Země každých 75 let. A ukázalo se, že měl pravdu. Vědec osobně sledoval tuto kometu letět po obloze ještě jednou na Štědrý den roku 1758, což se podle jeho výpočtů muselo stát.

Někdy může několik náhod poukazovat na něco konkrétního současně. Jsme povinni si jednoduše všímat všech znamení a zpráv, být otevření, sebevědomí a cílevědomí.

Jste-li na správné cestě, pak máte konkrétní cíl: příprava, nalezení zdrojů k realizaci projektu, nalezení stability v problematickém vztahu nebo řešení jakýchkoliv jiných problémů… To vše vyžaduje, aby člověk podnikl konkrétní kroky a soustředit se na dosažení jednoho cíle.

V různých fázích života musíme všichni sledovat, jak se naplňuje plán, který jsme si stanovili. Každý usiluje o štěstí a stabilitu. To je součástí celkového procesu seberealizace a nezbytnou podmínkou osobního růstu. Náhody jsou tedy aspektem našeho života, který prostě nelze ignorovat.

Kognitivní psycholog Dr. Joshua Tenenbaum z Massachusettského technologického institutu (MIT) říká, že ačkoli tyto události někdy zcela postrádají logiku a jsou pouhými náhodami, někdy jsou prostě nezbytné. Dr. Tenenbaum tvrdí, že k utváření závěrů přispívají náhody. Ve skutečnosti je lidský mozek naprogramován tak, aby si všímal všech abnormálních a náhodných podnětů. Aby porozuměl těmto novým věcem a osvojil si nový materiál, snaží se vytvářet asociace.

Pokračování na další straně