Poslední slova malého chlapce, který umíral na zákeřnou nemoc. Jen pro silné povahy

Čas neúprosně ubíhal a malému pacientu se víc a víc vzdalovala šance na uzdravení. Zoufalá rodina dělala vše, co mohla, aby získala potřebnou sumu peněz. Když jim lékaři oznámili, že jejich chlapečkovi zbývají poslední dva týdny života, matka se rozhodla pravidelně zveřejňovat fotografie na Facebooku. Každý den seznamovala všechny s vývojem synovi nemoci, jeho bojem se zákeřným nádorem, jeho úsměvem a sílou.

Před několika dny však nadešel poslední den, kdy matka zveřejnila fotografii se svým milovaným synem. “Toto je poslední fotka s Charliem. Jak dny plynou, jeho stav se stále zhoršuje. Už vůbec nevypadá jako Charlie, je tak hubený, že vidím a cítím každou jeho kostičku na jeho malém těle. Chci, aby si každý pamatoval Charlieho, jak vypadal, jak byl veselý, někdy drzý, usměvavý, občas i mrzutý. Teď už není nic z toho. Je smutný, unavený a deprimovaný. Už nevím, co mám dělat, to jsou jeho slova, která neustále opakuje,“ napsala zoufalá matka.

Dnes byl velmi rozrušený, chvíli chtěl sedět, chvíli ležet, potom opět seděl, pořád dokola. V jeden moment se na mě otočil a velmi potichu řekl: “Mami, promiň mi.” Chtěl se zase otočit a myslel si, že se za to musí omlouvat. Teď vím, že si myslel, jak nás tím obtěžuje a drobeček netušil, že nic nemůže být matce na obtíž, pokud může ulevit svému dítěti. Tou omluvou mi zlomil srdce,” dodala maminka Charlieho.  

Po pár hodinách od zveřejnění chlapeček svůj boj s nemocí prohrál. Jak později řekla jeho zdrcená matka, odešel v klidu, usnul v náručí milujících rodičů.   

Zdroj:MANCHESTEREVENINGNEWS.CO.UK