Používáte na veřejných toaletách vysoušeč rukou? Měli byste stým ihned přestat toto je důvod

Pokračování na další straně…

Jaký je výsledek?

Elektrická sušička rukou

Nicole Ward kontrolovala přítomnost bakterií jedné z moderních sušiček na veřejných WC a své výsledky publikovala na své stránce na sociálních sítích. Jak se ukázalo, v sušičkách je velké množství bakterií. To není překvapující, vždyť bakterie jsou všude, že?

Američanka ukazuje ve svých článcích Petriho misku a hlavně to, co na ní vyrostlo za pár dní poté, co ji umístila pod sušičkou jedné z nejběžnějších značek pouze na 3 minuty.

Na misce se nachází několik druhů patogenních hub a bakterií, které způsobují mnoho onemocnění, zatímco vy jste si jisti, že vaše ruce jsou čisté.“

Špatné je to, že patogenní houby se přenášejí do rukou vždy, když si je sušíme. Častěji se však začínají rozvíjet kvůli tomu, že ruce nejsou úplně suché a vlhkost na nich přetrvává. Někteří vědci tvrdí, že i proud horkého vzduchu ovlivňuje šíření mikrobů.

Nicole zdůraznila, že se nesnaží nikoho vystrašit, jen chce dokázat, že patogeny můžeme chytit skoro všude. Na druhé straně však výrobce výkonných sušiček na ruce, Dyson, se rozhodl uskutečnit studium za účasti vědců z University of Queen Mary v Londýně, kteří potvrdili, že sušička je stejně účinná při ničení bakterií jako jsou papírové utěrky.

Pokračování na další straně…