Pozor, nový typ podvodu na Facebooku! Nepřidávejte tyto lidi mezi přátele!

Zde je příběh jednoho z uživatelů, který se z nedbalosti sám setkal s podvodníky.

“ Jednou Inna požádala, aby byla mým přítelem – to je můj vzdálený příbuzný, s nímž velmi zřídka komunikujeme.“ Připadalo mi to divné, protože už byla moje kamarádka. Ale myslel jsem si, že možná byla její stará stránka zablokována, a přidal ji znovu. O několik minut později přišla zpráva od nového „přítele“. Po krátké výměně standardních frází měla Inna docela zvláštní radost:

“ Jsem tak ráda!“ Představte si, že mi dali 200 000 z kampaně National Aid Campaign! Pomáhají lidem s nízkými příjmy, důchodcům, zdravotně postiženým – obecně lidem jako my, aby nám pomohli zlepšit náš život! “.

Poté jsem si okamžitě uvědomil, že jsou to podvodníci. Napsal jsem své skutečné kamarádce, jejíž profil byl stále aktivní, že její stránka byla zkopírována. Také jsem si všiml, že „figurína“ Inna měla 34 přátel, kteří byli přidáni ve stejnou dobu jako já. Na její „nové“ stránce bylo jen pár fotografií. Během korespondence jsem si všiml směšných pravopisných chyb, které také podnítily myšlenku hackerů. “

Toto je jen jeden z příběhů, které lze dnes slyšet v tisících.

Tyto tipy vám pomohou chránit se před podvodníky.

  1. Pečlivě zkontrolujte žádosti o přátelství. Pečlivě zkontrolujte profil nových známých. Ujistěte se, že nový požadavek neduplikuje stránku, která je již na vašem seznamu.
  2. Pamatujte, že i vaši přátelé mohou být hacknuti. Nesledujte proto bezmyšlenkovitě všechny odkazy, i když byly odeslány vaším přítelem.
  3. Podívejte se pečlivě na pravopis a gramatiku – překlepy a směšné chyby se často vyskytují v dopisech podvodníků.
  4. Sledujte příspěvky svých přátel. Varujte majitele účtu, pokud váš přítel neočekávaně začne zveřejňovat údaje o schématech rychlých peněz bez investic, skandálů s hvězdami, požádá o materiální pomoc atd. Pokuste se ji přímo informovat o neobvyklé aktivitě v profilu. Pokud osoba zřídka navštíví Facebook, pak nemusí brzy uhodnout, že jeho stránka byla napadena hackery.

Pamatujte, že vaše bezpečnost je ve vašich rukou!

Zdroj:marketium