Před smrtí se se svými fanoušky rozloučil na internetu. To, co napsal, dojímá k slzám

Pokračování na další stránce

Pablo se narodil ve španělském městě Marbella. Rychle se stal slavným sportovcem, ale jeho talent a hvězdnou kariéru překazila vážná nemoc. Měl jen 18 let, když mu diagnostikovali leukémii.

18-letého chlapce čekalo to nejtěžší období v životě – chemoterapie byla dlouhá a bolestná a většinu času trávil v nemocnici … To mu však nebránilo zapojit se do skvělého projektu! Pablo začal podporovat pacientů trpících leukémií. Díky jeho příspěvkem na různých stránkách a blogu motivoval budoucí dárce kostní dřeně!

Ano, jedná se o stejného kluka … Nemoc Pabla zničila po fyzické stránce, ale psychicky zruinovat se jí Pabla nepodařilo! Po úspěšné transplantaci (dárcem byl Pablův otec) všichni doufali, že už bude v pořádku. Radost ale trvala pouze 10 měsíců …

Leukémie se vrátila a bohužel zase následovalo hledání dárce … Pablo musel znovu opakovat celou léčbu. Tehdy dostal nápad, že se mu podaří přesvědčit milion lidí ze Španělska. Pablo řekl: “Bylo by smutné umřít jen proto, že se pro mě nenašel dárce. Povinností nás všech je pomáhat druhým. Je to zdarma, nebolí to a zachraňuje to život. Možná i mně.”

V říjnu 2016 se našel nový dárce, transplantace se ale nepodařila. Pablo věděl, že umírá. Zanechal po sobě ale tento odkaz … napsal: “Častěji se smějte, častěji se tulte, žijte klidnější život, snažte se ze sebe dávat jen to nejlepší. Buďte vděční za každý den, buďte vděční za to, že se můžete každý den probudit . ”

Pablo zemřel 25. února 2017. 28. února měl získat za svou zásluhu medaili – díky němu se enormně zvýšil počet dárců kostní dřeně a to nejen ve Španělsku. Ve svém posledním blogu Pablo napsal: “Smrt je součástí života, není důvod se jí bát, je třeba ji začít milovat.”

Zdroj:cool