Předpověděl, co nás čeká. Přesné vize Billa Gatese z doby před 20 lety

Online platby se ukázaly jako další osvědčená předpověď. Gates tvrdil, že lidé budou řešit různé finanční záležitosti online a že bude možné platit účty, aniž by opustili váš domov. Předpokládal také, že se pacient přes síť poradí se svým lékařem.

Gates také očekával vzestup sociálních sítí. Jak napsal:Soukromé webové stránky pro přátele a rodinu se stanou samozřejmostí. Umožní vám chatovat a plánovat události.

Správně také předpověděl, jak budou naše „čtyři úhly“ v budoucnu vypadat. Tušil například, že bude pokročilý online monitoring domácnosti. Kromě toho zmínil „osobní asistenty“, kteří umožní inteligentní synchronizaci různých zařízení. V trochu zjednodušené verzi to fungovalo dobře v podobě internetu věcí.

Gates správně předpokládal, že sílu globální sítě chytře využijí inzerenti. „ Zařízení budou vybavena inteligentními reklamami. Budou znát vaše nákupní zvyklosti a zobrazovat reklamy šité na míru vašim preferencím,“ napsal. A opět trefil jackpot – přesně tak v dnešní době funguje kontextová reklama.

Zdroj.o2.pl