PŘIPRAVTE SE NA POSLEDNÍ RETROGRÁDNÍ MERKUR V ROCE 2022: Očekávejte hádky a možný návrat bývalé lásky a někteří i ztrátu peněz

VÁHY
Na své výdaje si musí dávat pozor především Váhy. Radou je snažit se v tomto období neutrácet příliš mnoho, protože může dojít k nechtěným následkům nebo ztrátám. Také mohou přenášet negativní energii na nejbližší lidi a vůbec si neuvědomovat, že to jejich rodina a přátelé nesnáší.

ŠTÍR
Toto období nebude pro všechny narozené ve znamení Štíra jednoduché, ale přináší jim ty nejcennější zkušenosti. Retrográdní Merkur jim může pomoci překonat minulé zkušenosti, ale také se vzdálit spoustě lidí. Týká se lidí, kteří jsou jedovatí a nemohou jim přinést nic dobrého. Štíři, připravte se na hádky a případný návrat bývalé lásky!

STŘELEC
Střelce čeká opravdové drama, pokud jde o rodinu. Hádky, konflikty, rozpad komunikace. Také se může stát, že přátelé nejsou na vaší straně, ale z nějakého důvodu. To je období, kdy si uvědomíte, že jste nejednali férově a teprve potom vás může zasáhnout to, co už mají členové vaší rodiny za sebou.

KOZOROH
Kozoroh je znamení zvěrokruhu, které bude bohužel postiženo nejvíce. Retrográdní Merkur je v jeho domě a to znamená, že lidé narození v tomto znamení zvěrokruhu nebudou vědět, co je zasáhlo. Je možné, že budete bojovat s prací, na kterou jste se do té doby zavázali, a radou je být trpělivý a nespěchat s rozhodováním.

VODNÁŘ
Pro ochranu vašeho duševního zdraví by se toto vodní znamení mělo „vypnout“. To znamená, že v tomto období budete potřebovat izolaci, která bude únikem z reality. To vám pomůže, se samotou toto turbulentní období snáze překonáte.

RYBA
Ryby nesnesou konflikty a hádky a to je hlavní důvod, proč pro ně bude období posledního retrográdního Merkura těžké. Budete v centru nepříjemných situací, kterým byste se nejraději vyhnuli, ale je také čas čelit svým bývalým láskám. Emoce jsou otřesené, nedělejte náhlá rozhodnutí.