Probuzení jara: Březnový úplněk přináší harmonii a osvobození od iluzí

Březnový úplněk, který je známý také jako vraní nebo červí, oznamuje příchod jara a nabádá nás k udržení rovnováhy ve vlastním životě. Své síly spojuje s energií znamení Vah, což nám otevírá prostor k reflexi nad našimi prioritami a hodnotami.

Datum tohoto úplňku je stanoveno na 25. března v 8 hodin ráno, doprovázené zatměním Měsíce. Účinky tohoto kosmického dění můžeme pozorovat několik dní před a po jeho skutečném nastání, což nám poskytuje dostatek času na přizpůsobení se novému energetickému poli.

Předchozí úplněk v Panně zdůraznil pořádek a dokonalost, ale nyní je na řadě Vahy, znamení intelektu a harmonie. Toto období bude nejvíce ovlivněno vzdušnými znameními, jako jsou Blíženci, Vodnáři a samozřejmě Vahy.

Původ a symbolika: Vraní, červí a moudrost tradic

Tradiční názvy vraní a červí úplněk získal díky starým indiánským příběhům a mýtům. Vrána, jako magické zvíře, symbolizuje kontakt mezi světem živých a mrtvých a poučení o odlišení skutečnosti od iluzí. Naopak název červí odkazuje na probouzející se přírodu a nové začátky spojené s příchodem jara.

článek pokračuje na další stránce..