Proč lidé umírají s otevřenými ústy? Sestra objevila překvapivý důvod

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč lidé umírají s otevřenými ústy a co přesně se děje s naším tělem v posledních chvílích života?

Určitě jste alespoň ve filmech viděli, jak umírající lidé otevírají ústa a vydechují, než navždy zavřou oči, a jsou i případy, kdy vyplazují jazyk. Proč je to normální, běžný jev a co se přesně děje s naším tělem v okamžiku smrti, vysvětlila sestra, která pracuje na oddělení paliativní péče.

Julie, která na svém profilu TikTok běžně odpovídá na četné otázky svých sledujících, jako například: Co vidí, cítí, slyší nebo říká umírající pacient? Pokud někomu zavolá, co v těch chvílích pomáhá a podobně, snažila se celou situaci vysvětlit.

„Ústa umírajícího jsou obvykle otevřená, protože je třeba zapojit svaly, aby je udržely zavřené.“ Všechny tyto svaly jsou uvolněné, takže rty těch umírajících zůstávají otevřené. Někdy jim také ‚vylezou‘ jazyky. To vše je velmi normální a je to známka hluboké svalové relaxace a ukazuje, že jsou zcela připraveni pustit a opustit tento svět,“ tvrdí Julie.

Pokračování na další straně