Proč ženy nesmějí vylézt na horu Athos. Co se stalo ženě, která ignorovala přísné pravidlo

Jsme si jisti, že jste alespoň jednou v životě přemýšleli o výletu na horu Athos, a když jste zjistili, že tam ženy nesmí, říkali jste si proč.

Po Vatikánu je hora Athos pravděpodobně jednou z nejnavštěvovanějších křesťanských turistických atrakcí na planetě. Toto místo ale mohou navštívit pouze muži. Proto jsou zde ženy zakázány.

Ti, kteří pomáhali budovat kláštery na hoře Athos, se shodli, že toto svaté místo bylo pod ochranou Avatonu, který byl posílen bezpočtem činů a pečetí. Ale přesto, proč jsou zde ženy zakázány. Vysvětlení je jednoduché.

Proč ženy nesmějí vylézt na horu Athos. Tady je tajemství
Legenda vypráví, že se v jednu chvíli žena pokusila vylézt na horu Athos, pronásledovaná svým otcem, ale cestou zaslechla hlas, který ji káral za její troufalost, a nepustila ji. Musela to vzdát.

Kněží na hoře Athos říkají, že téměř všichni duchovní se stali rodiči a podporují křesťanský svět ve světě prostřednictvím knih a konferencí, zpovědí a společenství.

Ale k tomu, aby se sem dostali, využili největší duchovní podle crestinortodox.ro mír a „avaton“ Svaté Hory . Avaton je zákon, který ženám zakazuje lézt na horu Athos.

Pokračování na další straně