Proroctví Nostradama: Tajemná vize budoucnosti, která se stále plní! Co nás čeká v dalších letech?

Vydal svou první knihu proroctví v roce 1555, psanou ve formě rýmovaných čtyřveršových kvarténů, které nazýval „století“. Byl vystaven jak výsměchu, tak obdivu, ale mnoho lidí si začalo všímat, že jeho předpovědi se skutečně plní. Mezi jeho údajné předpovědi patří události jako teroristické útoky z 11. září, atentát na amerického prezidenta Kennedyho, smrt Jindřicha II. nebo vzestup Adolfa Hitlera. A nejde jen o minulost; mnoho jeho proroctví se týká i budoucnosti.

Nostradamus předpověděl rezignaci papeže Františka v roce 2023, což mnozí považují za odvážné tvrzení, protože v tu dobu František II., tehdejší hlava katolické církve, byl ve vcelku dobrém zdravotním stavu a nevyjádřil přání odejít z funkce. Avšak Nostradamus tvrdil, že bude nahrazen temným a nebezpečným mužem, který způsobí velký skandál. Dále se zmiňuje o sedmiměsíčním konfliktu, který interpretuje jako počátek třetí světové války, a varuje před výbuchem silného jaderného zařízení, které by mělo zasáhnout západní Evropu.

Nostradamus také naznačuje možný konflikt mezi Čínou a Tchaj-wanem a varuje před ekonomickou a klimatickou krizí, které mohou vyvolat občanské nepokoje a vytvořit propast mezi bohatými a chudými. Jeho proroctví se také dotýkají plánované mise na Mars a případného vzniku nového světového řádu po velké civilizační katastrofě.