První svatební noc u cikánů: Podívejte se bez dětí

Rituály cikánů po první svatební noci

„Vykonávání cti“

Klíčový rituál na cikánské svatbě je považován za zvyk informací nebo „vyznamenání“ po první svatební noci. Novomanželé budou navždy zpečetěni sňatkem, ale před touto událostí musí nevěsta dokázat svou nevinu. Předpokladem manželství je mladé panenství. Jak se to kontroluje? Existují tři verze předpokladu:

Mladí lidé odcházejí do důchodu ve speciální místnosti, kde probíhá míchání (první svatební noc), načež je na veřejnost vystaven list s charakteristickými stopami potvrzujícími nevinu dívky.

Nevěsta odchází se třemi ctihodnými ženami, které ji pomocí prostěradla omotaného kolem prstu okrádají o její nevinu. Ženich se tohoto rituálu neúčastní.

První svatební noc se podle nějakého názoru odehrává přímo u hodovního stolu před hosty. Ve spravedlnosti spěcháme na uklidnění – tato verze je považována za nejsměšnější a nejpravděpodobnější.

Během nepřítomnosti novomanželů některé cikánské rodiny pořádají divadelní představení – ukradli nevěstu od ženicha. Vypadá to velmi přirozeně, proto existuje názor, že cikánská svatba bez boje není svatba. Opilá zúčtování jsou však zcela nepřijatelná. Přestože sváteční stoly hýří nejrůznějšími pokrmy a alkoholem, opít se na cikánském svatebním obřadu se rovná hanbě.

Poté, co jsou mladí lidé shromážděni, je na podnos přinesen hostům krvavý prostěradlo (podle jiné verze – košile), poseté červenými stužkami a květinami. Ženy, které se účastní rituálu vyznamenání, blahopřejí a děkují příbuzným nevěsty za jejich slušnost a každému členovi rodiny ženicha jsou uděleny červené stužky. Sama nevěsta se po první svatební noci a cikánském zvyku s vyjímkou ​​převléká do červených šatů a od té chvíle se stává ženou. Jsou tací, kteří si splétají vlasy. Nyní je povinna chodit pouze se zakrytou hlavou.

Zajímavé: Pokud neexistuje žádný důkaz o nevině, manželství se okamžitě rozpustí a dívka zůstane navždy svobodná, což je pro Cikány velká zátěž. Kromě toho bude rodina rozmazlené nevěsty čelit celoživotní ostudě a bude pro ně lepší okamžitě opustit své rodné město. Jsou chvíle, kdy se dívka ještě dokáže vdát, ale stojí to za titánské úsilí rodiny.

Romské svatební zvyky a rituály se výrazně liší od standardů, na které jsme zvyklí. Pevnost a poslušnost jsou základem vztahu rodič-dítě. Nejdůležitější ctností cikánské nevěsty je čest. Drsné praktiky se nyní nacházejí nejen mezi cikány. O zvláštnostech první svatební noci mezi muslimy si můžete přečíst na našem webu Svadbagolik.ru.

Zdroj:newsds.site