Rebel Johnny Depp: Je mu 60 a začíná znovu!

Ospalá díra a Sweeney Todd byly dalšími příklady geniální spolupráce těchto dvou hollywoodských excentriků, kteří si profesionálně i osobně rozuměli. Depp byl v té době na vrcholu své tvůrčí síly. S francouzskou herečkou a zpěvačkou Vanessou Paradis měl dvě děti, v roce 2001 koupil vesnici nedaleko Saint Tropez ve Francii a zdálo se, že nic nemůže brzdit jeho úspěch. Nicméně, opak byl pravdou. Postupně se začaly objevovat zprávy o jeho problémech s alkoholem, které se stále více dostávaly na veřejnost.

Johnny Depp vstoupil do nového tisíciletí jako ikonický pirát z Karibiku a jeho úspěch byl masový. Ve skutečnosti neměl příliš na výběr, musel zářit a vydělávat, aby udržel svůj nákladný životní styl s luxusními auty, velkou jachtou a velkým počtem zaměstnanců. Je pravda, že způsob, jakým Depp představil postavu excentrického kapitána Jacka Sparrowa, byl originální a geniální. S každým dalším pokračováním však popularita postavy Jacka Sparrowa začala slábnout a již nevyvolávala takový ohlas. Kritici začali tvrdit, že Depp ztratil svůj kouzlo. Avšak jeho výkon v roli Sweeneyho Todda ve stejnojmenném filmu režiséra Tima Burtona umlčel kritiky, když v roce 2008 získal Zlatý glóbus za svou hereckou práci.

V období let 2018 až 2022 se kariéra Johnnyho Deppa ocitla na nejnižším bodě. Soudil se s bývalou manželkou Amber Heardovou ve veřejném a soudním sporu, který se odehrával před očima celého světa. Bulvární média i soudem bylo vyplaveno všechno – násilí v manželství, verbální agresivita a odhaleny byly i nechutné detaily z jejich soukromého života. Některá obvinění proti Deppovi byla extrémně závažná, avšak nakonec byl soudem ve všech bodech obžaloby osvobozen a oba se dohodli na vyrovnání. Přesto zůstávalo silné znepokojení. Depp přišel o některé role, včetně postavy kapitána Jacka a Gellerta Grindelwalda ve úspěšné filmové sérii „Fantastická zvířata„.

Dlouho před svou hereckou kariérou měl Johnny Depp velkou lásku, která ho provází dodnes. Jako chlapec z Kentucky toužil stát se rockovou hvězdou, stejně jako jeho idoly Keith Richards a později jeho přítel Tom Petty. V současnosti Depp spolu s hvězdnou kapelou, včetně Alice Coopera, hraje ve skupině Hollywood Vampires.

Tato kapela je momentálně na evropském turné a plánuje také koncert na Slovensku. Budoucí osud Johnnyho Deppa a další etapa jeho života po dosažení šedesátky bude záležet pouze na čase a ukáže se, jak se bude vyvíjet.