Robert De Niro dnes slaví 80. narozeniny. Před rokem se mu narodilo sedmé dítě

Nicméně širší veřejnosti se stal známým až rolí sicilského přistěhovalce Vita Corleona v pokračování Kmotra II z roku 1974. Za tuto úlohu získal Oscara za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli a byl také nominován na cenu BAFTA.

Významnou součástí jeho filmové dráhy je spolupráce s renomovaným režisérem Martinem Scorsesem. Společně vytvořili filmy jako Mean Streets, Taxikář, New York, New York, Mafiáni, Irčan a také nadcházející Zabijáci rozkvetlého měsíce, který ještě čeká na premiéru. De Niro je uznáván díky své schopnosti naprosto vžít se do svých postav a skutečně se do nich zcela proměnit. Při natáčení filmu Zuřící býk dokonce podstoupil náročný trénink a zúčastnil se tří boxerských zápasů, z nichž dva vyhrál, jak popisuje portál Farout Magazine.


Robert De Niro má také bohatý osobní život. Navzdory svým 80 letům se stal otcem popáté. Podle informací z webu BBC se dne 6. dubna 2023 narodila jeho dcerka Gia Virginia Chen De Niro. Toto je již sedmé dítě, které známý herec má.

Z prvního manželství s Diahne Abbott má dvě děti – Drenu (51) a Raphaela (46). S herečkou Toukie Smith má dvojčata Juliana a Aarona (oba 27 let). V roce 1997 uzavřel sňatek s Grace Hightower, se kterou má syna Elliota (24) a Helen Grace (11).

Po dvaceti letech se pár rozešel. Následně začal být Robert De Niro spojován s instruktorkou bojových umění Tiffany Chen, se kterou se poprvé setkal na filmovém place. Společně přivítali na svět dcerku Giu.