Rok 2024 je v čínské astrologii rokem Dřevěného draka – takovou magickou energii jsme nezažili 60 let

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Čínský nový rok začal 10. února 2024 a rok Dřevěného draka potrvá do 28. ledna 2025. Tento rok má zvláštní energetický význam kvůli nádhernému znamení, které představuje. Energii Dřevěného draka můžeme zažít poprvé od roku 1964, takže je pochopitelné, proč je letošní rok tak výjimečný.

Již jsme vstoupili do roku Dřevěného draka, takže stojí za to se ponořit do energetických témat a směrů nového roku, abychom lépe porozuměli jeho náladě a pochopili, že obecnou energii roku můžeme využít ve svůj prospěch. 

Drak je znamením, které symbolizuje inteligenci, sílu, energii, úspěch, prestiž, čest a má mimořádné intelektuální a tvůrčí schopnosti. Ve skutečnosti je to jediné mytologické zvíře v celém čínském zvěrokruhu, které vypovídá o své zvláštní hodnotě a podstatě.

Drak je symbolem síly a bohatství, multidimenzionální a majestátní, schopný cestovat po zemi, hluboko v moři, nad oblohou a mezi světy. Na opačném pólu, v negativním nebo extrémním směru, může být Drak nepředvídatelný, impulzivní, tvrdohlavý, náchylný k agresi , ale tuto mírně nebezpečnou postavu mírní a krotí prvek dřeva, se kterým je v roce 2024 spojen.

Drak je možná nejmocnějším znamením zvěrokruhu v čínském horoskopu a v čínské kultuře je často spojován s imperiální mocí a prosperitou, vůdcovstvím, sebevědomím, silou a harmonií. Když je rok pod vlivem tohoto znamení, můžeme očekávat rok změn, zrychleného vývoje a transformace, rok, ve kterém mají všechna znamení zvěrokruhu dostatek příležitostí utvářet svůj osud s nadšením a odvahou. Můžeme očekávat rok, ve kterém přijmeme a uvolníme prostor pro neočekávané v našich životech, jako prvek, který, i když není bez problémů, stimuluje náš rozvoj a vybízí nás k vytvoření stability v našem prostředí.

článek pokračuje na další stránce…