Rtuť teploměru stoupá: V úvodu týdne až 28°C

Díky příjemnému jižnímu proudění se očekává, že teploty v pondělí odpoledne dosáhnou až 28 °C, čímž se tento den stane nejteplejším v květnu.

Přestože nebudeme úplně uchráněni od ojedinělých bouřek, které mohou být místy doprovázeny silnějším deštěm, uvedla odbornice pro počasí Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz.

V úterý očekáváme postupné zatažení oblohy od západu a na většině území se očekává déšť a místy bouřky. Bouřky budou ojediněle intenzivní s přívalovým deštěm přesahujícím 30 mm a krupobitím.

Východní část země však zpočátku zůstane poměrně jasná. Studená fronta bude přecházet přes Česko. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 9 a 13 °C a maximální denní teploty dosáhnou 18 až 23 °C, v jihovýchodní části až kolem 26 °C.

Ve středu očekáváme oblačno až zataženo, přičemž na východě místy ještě ráno může připadat déšť. Během dne se však oblačnost postupně rozptýlí a přechodně se objeví polojasno. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 10 a 14 °C a denní teploty dosáhnou 17 až 21 °C.

Ve čtvrtek očekáváme polojasno s ojedinělými přeháňkami. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 5 a 9 °C a maximální denní teploty dosáhnou 17 až 21 °C.

článek pokračuje na další stránce…