Se slovy „Je čas, abychom šli ven,“ zachránila chlapíka před jistou smrtí neznámá stará žena. Jen o den později zjistil, kdo skutečně je – a okamžitě se začal modlit

Andrey se rozhlédl a uviděl starou ženu, která ho volala, aby k ní přišel s rukou. Žena byla oblečená divně, mimo sezónu. Měla na sobě jen červenou bundu a zelenou sukni. Mladíka táhla s sebou k východu. Vlak právě zastavil a zastavil. Aniž by věděl proč, mladík poslechl a odešel. Když ten chlap přišel k sobě, viděl, že stará žena nikde není.

Andrei se po tom, co se mu stalo, rozhodl vrátit domů. Když ho máma a sestra viděly v pořádku a zdravého, pokřižovaly se a vydechly úlevou. Mladík jim vyprávěl o podivné stařeně, která mu zachránila život. 

Následujícího dne šel Andrej a jeho rodina do kostela poděkovat svaté blahoslavené Xenii. Když se Andrei modlila k její ikoně, viděla, že svatá byla velmi stará žena, která ho vyvedla z vlaku. 

Svatá blahoslavená Xenie z Petrohradu, kdo to je a jaká je její síla?

Xenie Petrohradská je světice, respektovaná a ctěná všemi pravoslavnými. Mnoho lidí se na ni obrací s prosbami o pomoc.

Se slovy „Je čas, abychom šli ven,“ zachránila chlapíka před jistou smrtí neznámá stará žena.  Jen o den později zjistil, kdo skutečně je - a okamžitě se začal modlit...

Svatá Xenia se nestala okamžitě. Musela snášet těžké útrapy, protože byla obyčejným člověkem. A víra v Boha a láska k manželovi jí dodávaly sílu.  

Ksenia se velmi obávala, že její manžel před odchodem do jiného světa neměl čas činit pokání ze svých hříchů kvůli náhlé smrti. Proto po jeho smrti žena oblékla jeho šaty, vzala jeho jméno a oznámila všem, že Xenia zemřela. Veškerý svůj majetek přitom rozdala dalším lidem.

Všichni obyvatelé Petrohradu na konci 18. století ji dobře znali. Přes den se toulala ulicemi a v noci se chodila modlit do polí. Každý, kdo potkal Xenii, se jí snažil sloužit. Ksenia si nic nevzala, a když si vzala nějakou maličkost, okamžitě ji dala jiné. Štěstí okamžitě začalo provázet ty, kteří dávali, i ty, kterým Xenie sloužila. Čekala je nečekaná radost nebo dobrá zpráva. 

Ksenia po své smrti nadále pomáhá lidem. Existuje mnoho svědectví o zázracích, které vykonala po své smrti. Pomáhá udržet klid v rodině, najít svou spřízněnou duši, najít štěstí mateřství, udržet těhotenství, porodit zdravé dítě, vyléčit se z těžké nemoci a vrátit se živý z války. Svatá blahoslavená Xenie také sponzoruje ty, kdo nosí její jméno. Ale pomáhá jen pokřtěným. 

Aby viděli světici, lidé přicházejí na smolenský hřbitov na Vasilievském ostrově, kde byla pohřbena, stejně jako její manžel. Nejčastěji se na Xenii obracejí ženy a dívky. Postupem času byla nad jejím hrobem postavena kaple, jejíž dveře jsou jejím obdivovatelům vždy otevřené. Olej a svěcená voda z této kaple pomáhá mnoha lidem získat zpět zdraví.  

Lidé říkají, že chodí, nebo o Xenii mluví jako o milované osobě. Blahoslavený nikomu neupírá pohodlí a ochranu. Je naší přímluvkyní u Boha.

Zdroj:yandex