Seznamte se s Grahamem, který jako jediný přežil autonehodu

Grahamův mozek je stejný, ale jeho lebka je zvětšená a má více vazů, které chrání mozek před kolizemi.

graham-6-800x545

Mozek je jednou z nejzranitelnějších částí našeho těla. Mozkomíšní mok funguje jako vestavěný bezpečnostní mechanismus, který chrání mozek před nárazy a otřesy.

Grahamův obličej je poměrně plochý povrch s velkým množstvím tukové tkáně vytvořené k absorbování energie nárazu.

graham-7-800x545

Naše tváře jsou jemnou směsí kostí, svalů a chrupavek. Mnoho lidí zraněných při autonehodách má zlomený nos, který poškozuje nejen kosti, ale i uspořádání dutin a jemné partie zadních lícních kostí. Aby se tomu zabránilo, má Graham plochý obličej. Jeho nos je zmenšený a jeho uši jsou chráněny strukturou větší lebky a krku.

Graham byl navržen jako airbag. Jeho roli tvoří nejen velké množství tuku, ale také žebra obehnaná speciálními „pytlemi“, které vykonávají podobnou práci jako zmíněné polštáře.

graham-8-800x545

Graham byl navržen jako airbag. Jeho roli tvoří nejen velké množství tuku, ale také žebra obehnaná speciálními „pytlemi“, které vykonávají podobnou práci jako zmíněné polštáře.

Grahamova lebka je mnohem větší – vypadá skoro jako helma. To vše díky začlenění deformačních zón, které absorbují energii při nárazu.

graham-9-800x545

Lebka absorbuje velkou část síly při nárazu. To je důvod, proč je Graham one navržen tak, aby pohltil sílu nárazu stejným způsobem jako helma.

Grahamova kolena se mohou pohybovat všemi směry, a proto je méně pravděpodobné, že se zraní.

graham-10-800x605

Když chodce srazí auto, kolena se na začátku téměř vždy poškodí. To vše proto, že naše kolena jsou uzpůsobena k ohýbání jedním směrem. U Grahama se v závislosti na síle nárazu mohou šlachy natáhnout, zkroutit a rozšířit daleko za zamýšlený poloměr.

Grahamův krk má zpevněnou strukturu – podobnou podpěře, která chrání hlavu před zraněním v případě náhlého pohybu.

graham-11-800x605

Krk nemá dostatečnou sílu, aby zastavil hlavu v šoku při nárazu. Jednoduše řečeno, na krk působí větší síly, než jeho konstrukce vydrží. Dalším nebezpečím je mícha, která prochází krkem. Jeho poškození může způsobit vážná zranění, jako je ochrnutí nebo tetraplegie.

Graham má silnější a tvrdší kůži, která poskytuje přirozený štít a snižuje tření.

graham-12-800x545

Srazit chodce je většinou tupá síla. K řezům a oděrkám však může dojít, pokud naše těla narazí na silnici nebo narazí na rozbité sklo. Kůže je na ně citlivá a živičné hmoty při pádu nepomáhají. To je velmi důležité pro motocyklisty a cyklisty, kteří mají mezi sebou a vozovkou jen minimální ochranu.

Silné kopytovité nohy s přídavným kloubem mu umožňují rychle vyskočit z cesty (jako na „pružinách“).

graham-13-800x605

Nehody chodců mají mnoho proměnných, které ovlivňují závažnost zranění – velikost vozidla, výška, rychlost a úhel dopadu. Existuje mnoho situací, kdy jsou nohy vážně poškozené. Ve skutečnosti mohou zranění nohou, chodidel a kotníků způsobit dlouhodobou slabost, protože jsme na nich při každodenním cvičení závislí. Samotná holenní kost je nejméně chráněnou kostí v lidském těle, která je pokryta pouze tenkou vrstvou kůže.

zdroj: popular.pl