Smutná předpověď Billa Gatese Pro lidstvo

Blíží se nová zemědělská krize

Vlajková loď zemědělského programu nadace Bill & Melinda Gates Foundation, Aliance pro zelenou revoluci v Africe, si klade za cíl posunout farmáře od tradičních semen a plodin k patentovaným semenům, hnojivům na fosilní paliva a dalším surovinám, aby mohli vyrábět zboží pro globální trh. Nadace říká, že si klade za cíl „zvýšit výnosy a příjmy milionů drobných zemědělců v Africe, aby mohli vystoupit z chudoby a hladomoru“.

Strategie byla vyvinuta po vzoru „zelené revoluce“ v Indii, která podporuje pěstování základních plodin, ale v určitém okamžiku se stane důležitou i regulovaná kontrola potravin.

Řada nedávných zpráv však ukazuje, že Gatesovy zemědělské intervence v Africe nepomohly drobným zemědělcům a mohly by zhoršit krizi hladu a podvýživy.

„Toto je boj s vysokou sázkou, součást širšího boje o vznik a správu potravinových systémů,“ říká Mezinárodní komise expertů na udržitelné potravinové systémy.

Nadace zároveň po dosavadních opatřeních prohlásila, že jejím cílem je vyhnout se obrovské zemědělské krizi, a to jak v Africe, tak na celém světě, podporou zemědělské výroby a rozvojem nových technologií.

Zdroj:usrtk.org