Šokující Fakta O Titanicu: 10 Věcí, Které Jste Nevěděli

3. V jiném typu kolize by vložka mohla přežít

Titanic by mohl zůstat na hladině, kdyby čelně narazil na ledovec. Příčky na lodi byly velmi silné. Ale jak všichni víme, loď dostala díru v podvodní části.

4. Pravděpodobně se na záchranné čluny dostali 3 psi.

  1. Poslední signál SOS byl odeslán s nesprávnými souřadnicemi

Zatímco zeměpisná šířka byla hlášena správně, zeměpisná délka byla vychýlena o 14 mil. I kdyby pomoc dorazila včas, dorazila by na špatné místo. Jak a proč byly zadány nesprávné souřadnice? Na tuto otázku stále neexistuje jasná odpověď, která způsobuje různé spekulace.

6. Nebyla provedena žádná cvičení, jak správně uspořádat nástup cestujících do záchranných člunů

Byl tam takový chaos a zmatek, protože nikdo neměl tušení, jak používat záchranné čluny. Dokonce ani členové posádky nevěděli o své roli v případě nouze.

7. Trvalo téměř hodinu, než Titanic požádal o pomoc

Posádka lodi chtěla srážku zakrýt, takže o 45 minut později bylo vysláno tísňové volání. Poté, co bylo zjištěno, že kolize může být smrtelná, začala posádka volat o pomoc. Mezitím byl v bezprostřední blízkosti parník pro cestující „Californian“. Pokud by byl tísňový signál vyslán včas, mohlo být zachráněno mnohem více lidí.

  1. Loď šla pod vodou alarmující rychlostí

Voda vstoupila do nákladních prostor rychlostí 400 tun za minutu. To znamená, že do nádoby se za necelé tři hodiny vylily desítky tun vody.

9. Po potopení Titanicu byl zcela změněn postup pro zajištění námořní bezpečnosti

Zdroj:Lekeni.onfo

Zdroj:lekeni.info