Šokující příběh muže v kómatu 35 let: „Usnul jsem ve 22 a probudil se v 58“

„Krevní sraženina, která se mi vytvořila v hlavě, a to, co tam ještě je, se nedalo odstranit, protože to bylo na velmi špatném místě. Mé ženě bylo řečeno, že se mohu probudit nebo zemřít každý den.

Řekl, že se zotavil o 35 let později, 15. října 2014, a nic si nepamatuje. „Můj první dojem byl, že k nehodě došlo den předtím. Nevěděl jsem, že jsem ve Španělsku.“

Muž řekl, že Conchi byla první osoba, kterou viděl poté, co nabyl vědomí, a přestože ji nejprve poznal, byl překvapen, že žena zešedla. „Pro mě to byla moje přítelkyně, nevěděl jsem, že je to moje žena. Jakmile jsem uviděl jeho tvář, okamžitě jsem ho poznal. Ale byl jsem šokován, když jsem viděl, jak má šedé vlasy.“

Také prý byl v šoku, když se poprvé podíval do zrcadla a zjistil, že i on stárne a žasne nad technologickým pokrokem, který mezitím proběhl. Řekl, že se kolem něj změnilo všechno, společnost, technologie, medicína, komunikace, lidé, které zná, dokonce i jeho rodinný stav.

Dodal také, že potřebuje terapii, aby se znovu naučil chodit a mluvit, ale podle odborníků, které El Mundo oslovil, je toto zázračné uzdravení velmi nepravděpodobné. „Zní to divně, samozřejmě, velmi divně.“ Neříkám, že je to nemožné, ale je to extrémně těžké na pochopení. Z lékařského hlediska je to velmi nepravděpodobné,“ řekl klinický neurolog Ayoze González , který se s takovým případem ještě nesetkal.

Jeden z mužových přátel vysvětlil Monteagudův neuvěřitelně rozporuplný příběh: „Manel byl mnoho let ve vegetativním stavu, ale měl krátké chvilky na krátkou dobu. Někdy se probudil na několik hodin, někdy několik dní a pak se vrátil do komatózního stavu.

El Mundo konzultovány neurologické odborníky, mužovy přátele a její údajné léčebné nemocnice za účelem vyjasnění příběhu. Také se pokusili najít Monteagudu , ale muž odmítl objasnit záležitosti.

Zdroj:Facebook