Strašidelný příběh sériového vraha, který lovil děti

Dívka se rozhodla, že svou krásou a tělem může vydělat více. Enriqueta se proto po chvíli začala věnovat prostituci a dokonce se ocitla jako manžel, ale manželství trvalo méně než rok. Zmatená Španělka se během práce dozvěděla více o preferencích a „špinavých tajemstvích“ klientů a začala šetřit peníze na pronájem prostor, kde si v roce 1909 otevřela svůj vlastní páský club.

Ale místo zralých dívek Marty dodával pedofily a obětovala děti, jejichž věk se pohyboval od 3 do 14 let, jako sexuální otrokyně. Uvědomila si, že jsou za to ochotni zaplatit více, a vyzvedla některé ze „zaměstnanců“ na ulici, a nejmladší byli jednoduše uneseni, lákali je a odvezli daleko od domova. Nevěstinec byl rychle uzavřen, ale jeden z vlivných klientů to udělal tak, že případ byl ututlán.

Poté se Enriketa rozhodla přestěhovat do chudší čtvrti a tam ji „zasáhla“ další myšlenka vydělávat peníze. V té době se věřilo, že krví malých dětí můžete bojovat proti tuberkulóze. Zpočátku „barcelonská čarodějnice“ unesla děti, aby použila jejich krev k výrobě léků, ale také použila kosti a tuky, nezávisle na tom, jaké nešťastné osoby měla doma, a poté z toho vyráběla krémy a masky.

Marty vedl dvojí život, předstíral, že je žebrák během dne a dostával jídlo zdarma, a zjevně necítil potřebu peněz. Věřila, že tato role jí usnadňuje zůstat inkognito a pokračovat v únosech. Večer, oblečená v nejlepších šatech, šla na elitní místa a tam nabídla své výrobky dámám z vyšší společnosti.

Ukrutnosti sériového vraha bylo možné vypočítat až v roce 1912, kdy si její soused všiml jedno z pohřešovaných dívek oknem. Při domovní prohlídce Enriquetiny policie našla ostatky dětí, kosti a knihu s recepty na drogy a seznamy zákazníků.
Celkově bylo Martyho obětí více než 40 dětí ve věku od 3 do 14 let. Pachatelka se však soudu nedožila, protože se nejprve pokusila o život, později byla zabita ve vězení. Předpokládá se, že byla řešena na žádost jednoho z klientů, který si nepřeje, aby bylo jeho jméno zveřejněno.

Nejtragičtější byla barcelonská elita, která věděla o metodách používaných při výrobě produktů pro zdraví a krásu, ale bylo jim to jedno. Sama Enriketa nebyla „zabijákem, který šel“, protože si byla jasně vědoma svých činů a dělala hrozné věci jen pro svůj vlastní zisk.

Zdroj:rambler.ru