Supermodelka Simona Krainová dnes oslavuje 51. narozeniny: Nahlédněte do života a kariéry této módní ikony!

Simona Krainová
Simona Krainová

Simona Krainová, narozená v 19. února 1973 v havířovském útulku v České republice, se stala jménem, které je spojováno s významnými módními domy a prestižními časopisy po celém světě. Její cesta k úspěchu začala po Sametové revoluci v roce 1989, kdy se úspěšně prosadila na castingu agentury Madison models a odcestovala do Paříže, aby se stala modelkou.

Její tvář zdobila titulní stránky časopisů jako Elle, Marie Claire, L’Oficiel, Madame Figaro, Biba, Cosmopolitan a Maxim, což ji rychle etablovalo jako jednu z nejvíce vyhledávaných modelek na světě. Spolupráce s renomovanými fotografy jako Helmut Newton, Patrik Demarchelier, Bethina Rheims a Albert Watson jí zajistila nezpochybnitelné místo v módním průmyslu.

Nebyla však pouze tváří na obálkách časopisů a kampaní módních značek jako Christian Dior, Biotherm a L’Oreal. Krainová se stala i oblíbenou modelkou na přehlídkách módních návrhářů jako Yves Saint Laurent, Thierry Mugler, MAX MARA a Claude Montana. Své umění uplatnila také v České republice, kde si našla místo jako herečka v různých filmech, včetně komediální série „Byl jednou jeden polda“.

článek pokračuje na další stránce…