Tajemství uchovávala 17 let: Nikdo by neměl vědět, co vám řeknu

Dobří lidé přežijí a ti špatní určitě selžou. Zemře mnoho lidí. A pak bude následovat idylka a zavládne nesmrtelnost.

Baba Vanga , rozhovor s Anatolijem Lubčenkem v roce 1994

Temná proroctví skrývala 17 let
Anatolij Lubčenko zaznamenal Vanginy poslední zprávy. V roce 1994 byl na dovolené v Bulharsku. A pak se v jeho duši objevil nevysvětlitelně silný pocit – Lubčenkovi bylo jasné, že musí navštívit Vangu, kterou už tehdy znal celý svět.

Naštěstí to udělal. Proč o všem 17 let mlčel, není známo. Vše prozradil v roce 2011 ruskému rádiu Ukrajina, které vysílalo z Kyjeva.

Tisíce posluchačů zpanikařily a začaly volat do rozhlasové redakce poté, co slyšely předpovědi nového moru, horšího než AIDS.

  • Je to pravda? Řekni nám! Ozývalo se to v rádiu.

“ Údajně nakažení zemřou ve strašných mukách a jejich těla budou plná hnisavých vředů ,“ napsal Lubčenko.

Přestože se říkalo, že nemoc napadne převážně muže, tisíce vyděšených žen se dožadovaly, aby jim otevřeně řekly, zda jde jen o show na upoutání pozornosti, nebo jde skutečně o černé předpovědi Babe Vangy, ženy, které bezvýhradně důvěřovaly. 

Poslední rozhovor, který Baba Vanga poskytla cestovateli Lubčenkovi, prý neměl být zveřejněn před vstupem do nového století. Nahrál to a o audiokazetě se nikdo nedozvěděl, dokud nevstoupila do nového tisíciletí. A pak otevřel Pandořinu skříňku. Jak to jen vydržel? 
Rozhodl se navštívit Vangu, jakmile se dozvěděl o jejím úžasném daru. Přesto se nevěřícně vydal na její cestu s vědomím, jak je nemocí zdrcená. Jediné, v co doufal, bylo, že bude moci alespoň spatřit tu prorokyni, o které mluvil celý Balkán. Rozhodl se za každou cenu být trpělivý a dostat se do Vangy. Neplánovaně byl na řadě, jakmile se objevil.  Z řady vyšel muž a pozval ho dovnitř. Když vstoupil do jejího pokoje, oněměl. Nastalo klidné ticho.

– Ležela na velké posteli, šokovala mě její hubenost a opilost. Bylo tam příliš ticho; jediné, co bylo slyšet, byly mouchy vířící kolem vápencového stropu – Lubčenko si všiml detailů, a pak je řekl posluchačům, aby alespoň trochu pocítili atmosféru dne, která určovala jeho další život. 

Pokračování na další straně