Tato holčička celý život žila v místnosti o velikosti šatní skříně. Pravý šok ale nastal až když ji zachránili

Dívka byla neuvěřitelně hubená, až tak moc, že jí téměř vylézali žebra a kosti ven z těla. Ležela uvnitř této malé místnosti na plesnivého starém matraci a  tělo měla plné boláky a vyrážek. Dívka mohlo by ve školním věku, přestože měla na sobě pleny a vedle matrace ležela kupa použitých plenek. Dívka nebylo zvyklé na jakýkoliv kontakt a už vůbec ne na cizího člověka.

Naštěstí se policistům podařilo dívka z domu dostat ven a odvezli ji do nemocnice. Později zjistili, že dívka se jmenuje  Danielle, má 7 let a váží necelých 20 kilogramů . Dívka nebylo schopno sníst žádnou tuhou stravz, protože nebyla zvyklá něco kousat. Lékaři ji museli živit nitrožilně. Sestřičky jí v nemocnici ostříhali nehty i vlasy, protože  je měla plné vší  a snažili se ji alespoň po fyzické stránky dát do pořádku.

Sociální pracovnice zjistila, že Danielle nikdy  nenavštívila žádnou školu ani školku a nikdy nebyla u žádného lékaře.  I přesto, že žila se svou matkou a dvěma bratry, neměla žádné lidské návyky. Největším problémem pro ni bylo udržet oční kontakt . Nedokázala reagovat na chlad nebo teplo a dokonce  neprojevovala žádné emoce ani při bolesti.  Ačkoliv nebyla hluchá,  nevěděla mluvit , pouze někdy ze sebe vydala zvuk, jako kdyby zavrčela.

Po několika vyšetřeních se lékaři shodli na tom, že dívka není autistické ani postiženy, jediné, co při jejím vývoji chybělo, byl základní lidský kontakt. Danielle údajně nikdy nevyšla ven z domu, nikdy nebyla na slunci ani neprošla po trávě. Absence jakéhokoli lidského kontaktu v ní vyvolalo to, že se naprosto stáhla sama do sebe a až do takové fáze, že absolutně nereagovala ani na doteky a objetí. Takový stav je zcela výjimečný, protože už jen na takový typ tělesného kontaktu reagují i ​​děti s nejhorší formou Autismu.

Po 6 týdnech strávených v nemocnici  byla dívka převezeny do dětského domova.  Po pár týdnech byla zařazena i do první třídy pro děti se speciálními potřebami. Pro Danielle byl toto otřesný zážitek. Několik měsíců trvalo, než se přestala před ostatními dětmi ukrývat do skříně a neustále křičet.

Po nějaké době bylo dívka umístěno do adoptivní rodiny. Dívky se ujali Berni a Diane Lierowovi, kteří bohužel dceru nikdy nemohli mít, proto se Danielle snažili dát vše, co bylo v jejich silách.

Jak uvedli sami rodiče, první měsíce byly katastrofa. Křičela skoro při všem co neznala, i při procházce na pláži. Po roce se situace změnila, rodina to s dívkou nevzdala, protože ji přijali jako vlastní a evidentně se to vyplatilo. Danielle vyrostla o několik centimetrů a její váha se dokonce zdvojnásobila.

Danielle se sice nikdy nestane obyčejným dívkou, ale u nové rodiny dokáže vyjadřovat emoce, a dokáže dát najevo co se jí líbí a co ne. Konečná našla rodinu, která je vděčná za to, že ji má, a chce pro ni udělat to nejlepší .

Zdroj: faithit.com