TENTO DĚTSKÝ DOMOV BYL V ROCE 1981 UZAVŘEN. DNES TAM VYŠETŘOVATELÉ OBJEVILI NĚCO CO MĚ DODNES V NOCI BUDÍ ZE SPANÍ

Během celé existence přišlo do sirotčince více než 10 tisíc dětí. Proto bylo překvapením, když se tam objevil takový počet obětí dětí. Předpokládá se, že tam zemřelo 3x více dětí, než během toho období prohlásili jeptišky.

Expertíza ukázala, že většina dětí, jejichž pozůstatky ležely v masovém hrobu, zemřela v letech 1870-1930. Třetina z nich neměla ani 5 let. Příčinou jejich smrti byly nemoci jako tuberkulóza, pneumonie, zánět pohrudnice a podobně.

Neskončilo to jen nalezením mrtvých dětí, úřady se rozhodly posvítit si blíže na tuto situaci a tak upozornili na svědectví některých bývalých obyvatel sirotčince.

Podle slov dospělých lidí, vládli jeptišky železnou rukou. Neměli problém s krutými tresty pro své svěřence. Například, v oficiálním dokumentu o smrti 13-leté Francise McCoylea v roce 1961, bylo napsáno, že zemřel na krvácení do mozku. Nicméně Eddie, bratr mrtvého chlapce řekl, že byl do hlavy zasažen golfovou holí. S hořkostí na srdci vzpomínal na to, že se ani nikdy nedozvěděl, kde ho vlastně pohřben.

Nebylo to tak ale vždy! Podle vzpomínek dětí, které tam přišly v 50.letech 20.století byly jeptišky vždy laskavé a nápomocné, pokud něco potřebovali. Bohužel, sirotci, které se tam dostaly o pár dekád později, měli smůlu na zcela odlišné boží služebnice.

Bitvy, šikana, kruté a nepřiměřené tresty – takto to dnes popisují protěžovaní dětského domovu. Jedna žena mluvila o tom, jak jí nazlobený jeptiška zlomila ruku poté, co uviděla, jak ji kněz obtěžoval a ukájel své choutky. Namísto toho, aby ji ochránila, rozhodla se ji zbít a vynadat jí.

Dosud jsou bývaly svěřenci sirotčince znepokojeni lhostejností vedení církve v minulých let. Dnes jsou připraveny přísahat, že duchovenstvo vědělo o všem neštěstí sirotků, ale nic s tím nedělalo, protože se sami považovali za bezpochybného služebníky vyšší moci …

Stojí za zmínku, že toto vyšetřování není prvním takovým případem. Jen před rokem, v irském dětském domově, který měli na starosti jeptišky, bylo nalezeno 800 dětských ostatků.

Jak se ukázalo, v letech 1925-60 se mrtví jednoduše vyhazovali do žumpy! Ano, v dětských domovech se někdy stávají strašné věci … Věřme, že i nepříjemně odhalení těchto skutků donutí kompetentních, aby vyvodili důsledky a neskončilo to bez jakéhokoliv trestu.

Zdroj:videoboom.cc