Tento olej vám pomůže rychle se zbavit vrásek na obličeji a vaše řasy budou dlouhé a husté!

Jak používat?

# 1. Vrásky pod očima

Na lžičce lehce zahřejte olej a přidejte k máslu nebo kokosovému oleji. Vše promíchejte. Namažte pokožku kolem očí teplou směsí. Tento proces by měl probíhat alespoň dvakrát až třikrát za měsíc. Díky tomu se zbavíte mělkých vrásek a zabráníte vzniku nových.

# 2. Řasy

Olej naneste štětcem na řasy. Může to být čistý štětec nebo ten po použité řasence. Díky této úpravě budou řasy dlouhé, husté a nadýchané.

# 3. Vrásky na obličeji

Zahřejte olej a naneste ho na obličej. Jemně ho masírujte na obličej. Po dvou hodinách odstraňte přebytek vatovým tamponem.

# 4. Obohaťte krém ricinovým olejem

Těsně před použitím do krému přidejte 1–2 kapky oleje. Při pravidelném používání bude vaše pokožka jemná a hladká.

# 5. Ricinový olej je nepřítelem bradavic

Bradavice zmizí, když do nich ráno a večer vetřete olej. To by mělo být provedeno nejméně deset minut, aby se dobře vsáklo do pokožky.

# 6. Několik způsobů, jak posílit vlasy

  • Smíchejte dvě lžíce cibulové šťávy se 2 lžícemi ricinového oleje. Směsí vetřete u kořínků vlasů a zabalte hlavu do igelitu, položte na ni ručník a držte 30–40 minut.
  • Smíchejte ricinový olej, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a alkohol, jako je vodka. Smíchejte ingredience v čisté nádobě a skladujte na tmavém místě. Směs naneste na pokožku hlavy a nechte působit přes noc, další ráno si vlasy umyjte šamponem. Tento recept dokonce pomáhá při plešatosti!
  • Smíchejte ricinový olej, rostlinný olej a šampon v poměru 1: 1: 1. Před šamponováním vetřete do pokožky hlavy a zbytky naneste také na konečky vlasů. Nechte působit 20-40 minut.

Kontraindikace: Nepoužívejte ricinový olej během těhotenství.

Skladování: 1-2 roky. Uchovávejte v dobře uzavřené nádobě na tmavém místě. Po otevření uchovávejte v chladničce.

Zdroj:wiemy.to