Top 5 vzácných a podivných fobií, o kterých jste pravděpodobně nikdy neslyšeli, ale možná máte

I když se to může zdát překvapivé, mnozí těmito fobiemi trpí

Fobie je iracionální strach z živého předmětu, situace nebo věci.

Zatímco strach je přirozenou reakcí na nebezpečí, fobie se často objevují v reakci na něco, co pravděpodobně nezpůsobí skutečnou škodu. V některých případech osoba s fobií splní diagnostická kritéria pro konkrétní fobii. Jaký je typ úzkostné poruchy? Někdo s určitou fobií zažije intenzivní strach a úzkost, když je konfrontován se zdrojem fobie. Ty mohou zahrnovat krev, výšky nebo určitá zvířata, jako jsou psi.

Fobie se vyznačují značným utrpením a často způsobují, že se člověk vyhýbá zdroji strachu nebo trpí extrémní úzkostí, když je s ním konfrontován. Někdo, kdo má fobii, která zasahuje do každodenního života, by měl zvážit léčbu fobie, protože výsledky odborné péče jsou obvykle příznivé.

Nejpodivnější a nejvzácnější fobie

Pixabay

  1. Arachibutyrofobie
    Arachibutyrofobie je strach z arašídového másla ulpívajícího na střeše úst. Zatímco tento jev se někdy stal každému, lidé s arahibutyrofobií se ho extrémně bojí. Závažnost arahibutyrofobie se liší od člověka k člověku. Někteří lidé s tímto onemocněním mohou jíst malé množství arašídového másla. Jiní se ale konzumaci arašídového másla nebo něčeho podobné konzistence zcela vyhnou.
  2. Nomofobie
    Nomofobie je strach z vyčerpání mobilních telefonů. Lidé s nomofobií čelí nadměrné úzkosti z toho, že nemají telefon. Nebo že mají vybitou baterii nebo že telefon nefunguje. Bez ohledu na okolnosti způsobuje nemožnost používat svůj telefon u lidí s nomofobií paniku a extrémní příznaky úzkosti.

Pokračování na další straně