Tragicky příběh Stelly Zázvorkové: Pouze rok vydržela se svým partnerem Kopeckým, a jejich dcera spáchala sebevraždu

Její filmografie zahrnuje úspěšné filmy a seriály, mezi nimiž jsou Pelíšky, Kolja, Arabela, Život na zámku, Nemocnice na kraji města, Dívka na koštěti nebo Zítra to roztočíme, drahoušku…! S úsměvem na tváři získala dvě sošky Českých lvů a také Čestnou cenu TýTý.

Stella Zázvorková zdroj: blesk.cz

V jejím pracovním životě byla Stella Zázvorková velmi úspěšná a vysoce vytížená. Přesto našla čas na lásku a její srdce vzplanulo pro herce Miloše Kopeckého, se kterým se provdala. Jejich manželství přineslo dceru Janu, avšak trvalo pouhý rok. Kopeckého nevěry byly příčinou rozvodu.

Po rozvodu se Kopecký ještě třikrát oženil, zatímco Zázvorková už neměla po svém boku žádného partnera. Jak cituje web iDNES, Stella uvedla: „Miloš mě poznamenal rukou mistra – jako housle.

Nemohla jsem pak už patřit nikomu jinému.“ Rozvod nejvíce postihl jejich dceru Janu, která trpěla nedostatkem pozornosti. Oba rodiče byli pracovně velmi vytížení a neměli na ni čas. Janě nebylo jasné, jak si má zajistit pozornost, a proto demonstrativně projevovala pokusy o sebevraždu.

Sebevražda dcery

Poslední pokus, který Jana podnikla ve věku patnácti let, skončil tragicky. Krátce před příchodem její matky domů z práce, otevřela všechny kohoutky plynového sporáku. Avšak Stella Zázvorková se před domem zdržovala při rozhovoru s kamarádkou a herečkou Natašou Gollovou, a přišla domů později, než byla plánováno. Celou situaci popisovala herečka Květa Fialová, která byla sousedkou Zázvorkové. Uvedla: „Byla jsem doma, kojila jsem, a někdo zvonil.

Byla tam Nataška Gollová, že se jde podívat na mou Zuzanku. Najednou přiběhla Stella, že našla dceru v kuchyni. Ležela na podlaze a čtyři plynové hořáky nad ní plály. Můj muž se ještě pokusil ji oživit a volal lékaře. Nataša ke mně naklonila a šeptá: ‚Květo, ona má u nosu dvě kapičky krve. To je špatně.'“ Stella Zázvorková se s úmrtím své dcery nikdy nesmířila.

Srovnávala to s tím, když vám někdo usekne prst. I když se naučíte s tím žít, vždy budete ten prst postrádat,“ uvedla. Stella Zázvorková zemřela ve svém pražském bytě před přesně 18 lety ve věku 83 let.