Turisté zachránili dívku na Karlově mostě, která počítala vteřiny do sebevraždy. Náhoda neexistuje, tvrdí svědek

Protože dívka nemluvila anglicky, turisté se obrátili na svědka, aby jim pomohl s překladem. Zjistili, že dívka pochází z Ukrajiny. Nejprve popírala, že by měla sebevražedné sklony, ale později se přiznala, že předtím, než byla záchranáři zachráněna, začala počítat do tří a chystala se skočit. Turisté dokázali rychle zasáhnout a zabránit tomu. Společně s Lambertim poté přivolali záchranné složky.

Náhoda neexistuje

Turisté udržovali komunikaci s dívkou a snažili se ji uklidnit, dokud na místo nepřijela policie. Lamberti považuje celou situaci za neuvěřitelnou náhodu, protože tam šel kvůli rozhovoru s kamarádem o soše sv. Kryštofa na Karlově mostě.

Lamberti odpověděl kamarádovi, který se ho ptal na sochu sv. Kryštofa, že ji nezná. Svatý Kryštof je patronem různých profesí a skupin, včetně poutníků, řidičů, návštěvníků hor, horníků a záchranářů, a je také považován za „přemluvitele“ od neočekávané smrti. Legenda říká, že pokud se člověk podívá na jeho vyobrazení ráno, bude celý den nezranitelný. Lamberti tedy šel na Karlův most, aby se na sochu podíval, ale nečekal, že se vedle něj stane tak dramatická událost.

Chlapcům na závěr popřál příjemnou první návštěvu Prahy. „Ale patří jim ohromné poděkování za záchranu lidského života. Jsou to hrdinové,“ uzavřel Lamberti s tím, že dívka je aktuálně v bezpečí.