Ujistili ji, že její syn je zdravý. Nenechala se oklamat a zachránila mu život

Britt díky svému odhodlání zachránila synovi zdraví a možná i život. Podrobné výsledky testů potvrdily, že batole trpí vzácným onemocněním. Byla mu diagnostikována kraniosynostóza, vrozená vada, při které se jeden nebo více stehů předčasně uzavírá a brání jim ve správném růstu. Tvar hlavičky dítěte závisí na tom, který steh je předčasně srostlý.

Nejčastěji je tato vrozená vada zaznamenána krátce po narození, i když ji lze odhalit i při prenatálních ultrazvukových vyšetřeních . V průměru se s tímto onemocněním narodí 1 z 2 000 dětí. narození.

Dítě muselo být operováno 

Jak vysvětlil lékař, malý Louie trpěl kraniosynostózou, kvůli které měl úzkou a dlouhou hlavu. Mezitím, pokud se tato vrozená vada neléčí, může výrazně zvýšit riziko rozvoje příznaků intrakraniální hypertenze nebo komprese určitých oblastí mozku. V důsledku toho může vést ke zpomalení psychomotorického vývoje, poruchám zraku nebo epilepsii .

Chlapec podstoupil složitou operaci lebky. Vše proběhlo podle plánu. Malý Louie je zpět v plné síle – je to radostné a extrémně aktivní dítě.