Už jste viděli tuto magickou řeku ve Švýcarsku? K tomuto magickému místu jezdí lidé z celého světa

Když se podíváte na svět detailněji, můžete najít krásu téměř kdekoliv. Obyvatelé Ženevy ve Švýcarsku nemusí chodit daleko, jediné, co musí udělat je podívat se směrem dolů. Co se tam nachází a proč je to tak fascinující?

Obyvatelům Ženevy se skutečně otevírají přenádherné pohledy, a to zejména proto, že se v této oblasti slévají dvě řeky – Rhôna a Arve. I když to nemusí znít nějak obzvlášť lákavě, níže uvedené fotografie vás přesvědčí o něčem úplně jiném. Tato jedinečná událost a vlastně jedinečné spojení je lákadlem pro mnohé turisty a fotografy.

Soutok řek Rhôny a Arve je přirozený jev, kdy se dvě samostatné řeky v určitém bodě setkávají a vytvoří soutok, tedy jakoby jednotnou řeku. Působivý je tento jev zejména proto, že každá řeka má úplně jinou barvu, takže je dobře pozorovatelný i pouhým okem.

Řeka na levé straně je právě řeka Rhône a jedná se o místo, kde tato řeka opouští jezero Lehman. Jedná se o jednu z nejdůležitějších řek v Evropě, která protéká i jihovýchodní Francií.

foto: feel-planet.com
foto: feel-planet.com

Řeka na pravé straně je Arve a mnoho vody v ní pochází z ledovců z údolí Chamonix. Obsahuje větší množství kalu, což způsobuje jiné typické kalné zbarvení vody.

foto: youtube.com
foto: youtube.com

Řeky se setkávají v bodě, který se nazývá také „La Jonction“ a můžete zde vidět mix modré, zelené a hnědé barvy. Je zajímavé pozorovat, jak se barvy řek míchají. Od pozdního jara až po začátek podzimu můžete sledovat maximální kontrast mezi tímto dvěma proudy. V zimních měsících je kontrast o něco méně viditelný.

na druhé stránce…

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

V blízkosti se nachází i viadukt a v létě je toto místo plné turistů. Několikrát týdně si zde v létě můžete skočit i bungee jumping a pokud jste milovníkem extrémní zábavy, určitě si přijdete na své. Nejlepší místo na pozorování tohoto jevu se nachází na molu či mostě, které se nacházejí v blízkosti střetu.

foto: matadornetwork.com
foto: matadornetwork.com