Varují státní lesy – přišel skutečný mor!

Státní lesy varují

Rain Jusznica se cítí nejlépe při vysokých teplotách, a jak víte – naši zemi nedávno zaplavila silná vlna veder. Moucha prochází vývojovým cyklem v půdě a poté, jako dospělá, začíná lovit svou kořist.

„Poslední dny v práci jsou neustálý boj. Ani po setmění se nevzdávají.“ […] Neměli jste dojem, že jich je v poslední době dvakrát tolik? “ – žádají uživatele internetu o Státní lesy na svém facebookovém profilu.

Pravděpodobnost setkání s červy je největší v oblastech s dostatkem slunce. Bolest po kousnutí je cítit a svědění může trvat až několik dní.

Spousta lidí věří, že koňské mouchy mohou být otravnější než komáři a klíšťata, protože zatím nemají žádné odstrašující prostředky.

„Jedna věc je jistá. Když jdete do lesa, musíte se vhodně obléknout. Nejlépe fungují dlouhé kalhoty a dlouhé rukávy. Nemusí to být teplý fusak, stačí plátěná košile nebo jiný lehký materiál “ – radí zástupci Státních lesů.

Jakmile nás kousne koňská muška, měli bychom na místo kousnutí namazat antihistaminickou mast. Lesníci také upozorňují, že kosi útočí zejména na ty, kteří mají na sobě pestrobarevné oblečení.

Sdílejte tyto důležité informace s ostatními!

ZDROJ: GONIEC.PL