Vědci prokázali, že mužské spermie jsou vážně prospěšné

Spermie mají tyto výhody

Spermie obsahují látky, které mohou mít pozitivní účinky na tělo. Například ejakulát obsahuje sérotonin, hormon štěstí, melanin a vitamíny a minerální látky, což zlepšuje náladu a může mít i omlazující účinky.

Dále obsahuje látky, které zrychlují metabolismus, což může pomoci při hubnutí. Pokud jde o chuť, spermie mohou být příjemné na chuť, pokud muž 48 hodin před akcí nejedl kořeněná a mastná jídla a nepil alkohol. Doporučuje se také konzumace zeleninových a ovocných šťáv.

Mužské spermie mají i nevýhody

Kontakt spermií a oka může způsobit zánětlivou reakci a nepříjemné příznaky, jako je svědění, pálení a bolest. Je důležité oko neotírat, což by mohlo situaci zhoršit, a v případě nošení kontaktních čoček je nutné je ihned vyjmout a opláchnout pod tekoucí vodou.

Pokud se u vás objeví příznaky alergie na sperma, mohou se podobat infekcím nebo mykózám v pochvě. Mohou se vyskytnout vyrážky na tváři nebo v ústech a kůže může být červená a svědět. Pokud máte podezření, že trpíte touto alergií, můžete použít kondom jako prevenci.

Muži ejakulují průměrnou rychlostí 45-50 km/h a v průměru vytvoří 67 litrů semene za celý život. Během sexu se vyloučí asi o 20% více spermatu než při masturbaci. Jedna dávka ejakulátu se vejde na čajovou lžičku. Podle průzkumů mají Finové nejkvalitnější spermie.