Vinczeovi teď prozradili detaily o jejich miminku..

„Museli jsme podepsat smlouvu o mlčenlivosti, takže nemůžeme prozradit věk, jméno, pohlaví ani původ dítěte. Stále je ve fázi procesu a ještě nám oficiálně nebylo přiděleno, takže je to stále velmi citlivé,“ prozradila Adela Vinczeová. S Viktorem se zatím nacházejí v zkušební lhůtě, která trvá několik měsíců. „Naštěstí jsou postupy na Slovensku takové, že si dítě můžeme vzít na dlouhodobý pobyt, aby si zvyklo na nás jako rodiče a aby si co nejdříve vytvořilo pouto,“ dodala.

Moderátorka předtím například přiznala, že cítila paniku a nejistotu, zejména v jedné věci. „Mám čtyřicet jedna let a žila jsem dlouhou dobu ve svém ustáleném životním stylu,“ sdílela veřejně. Nicméně nyní říká, že při pohledu na dítě to byla „láska na první pohled“.

Rodiče také zajistili dítěti potřebnou výbavičku, včetně postýlky, kočárku, oblečení a dalších drobností, které stály stovky až tisíce eur. Již před několika měsíci naznačili, že mají v péči chlapce, když ukázali vajíčko v černo-modré barvě, kterým ho převážejí autem. Nyní čerství rodiče tuto informaci potvrdili.

„Ano, je to chlapec. Je nám jasné, že i širší okolí to zaznamenalo,“ potvrdila Adéla a přiznala, že s chlapcem rozhodně nejsou nudit. „Je velmi živý, takže se nemusíme bát nedostatku aktivity a zábavy,“ řekla. „Je zajímavé sledovat i reakce okolí. Většina lidí se shoduje na tom, že skutečně existuje rozdíl mezi mít holčičku a chlapečka,“ dodala moderátorka. Kvůli ochraně dítěte v rámci adopčního procesu však nechtěla prozradit v jakém věku se syn nachází.

Před šesti lety Adela souhlasila s manželstvím s deset let mladším Viktorem. Krátce po svatbě přiznal, že přirozeným způsobem pravděpodobně neporodí dítě. Hovořil o mužské neplodnosti a také zvažovali umělé oplodnění nebo adopci. Nakonec se rozhodli pro adopci a díky tomu, že neměli žádná omezení, se umístili na vyšší pozici ve frontě čekatelů.

„Kdybychom chtěli dítě pouze z našeho etnika, byli bychom na dvoustém místě v Bratislavě. Pokud by bylo z romského etnika, byli bychom výše. Ale my jsme si nekladli žádná omezení,“ veřejně přiznala Adéla. Viktor dodal: „Stále méně Slováků je ochotno adoptovat děti z romského etnika. Nejsem si jistý, zda je to z důvodu konkrétních zkušeností, historického kontextu, předsudků nebo prostě nedostatečného informovaní, ale my jsme v tom neváhali ani na okamžik.“