VŠICHNI MLUVÍ O RAKOVINE KŮŽE, ALE O TOMTO MLČÍ: Žena, která chodila dvakrát týdně do solária, málem oslepla!

Říká, že se jí teď drasticky změnil život a operace výměny přirozené čočky za umělou byla úspěšná.

„Kdybych nešla na operaci, během pár týdnů bych v tom oku úplně ztratila zrak, protože jsem viděla jen siluety. Díky bohu jsem šla k očnímu lékaři,“ říká Cheryl.

Od mládí chodila pravidelně do solária, ale od března letošního roku začala chodit dvakrát týdně, aby se před létem dokonale opálila. První problémy se zrakem zaznamenala v březnu poté, co si uvědomila, že je obtížné řídit v noci. Nemohla však ani tušit, že je to kvůli soláriu.

Nejprve si myslela, že to bylo z vylepšených řas, které měla, a občas se objevilo rozmazané vidění. Její stav se ale začal zhoršovat, takže přes den nemohla skoro nic přečíst, protože písmena byla čím dál rozmazanější, nakonec šla k lékaři. Poté bylo zjištěno, že obě oči byly drasticky poškozeny UV paprsky a byla okamžitě naplánována na operaci.

Odborníci varují, že ačkoli si mnoho lidí myslí, že v soláriu stačí jen mžourat, není tomu tak. UV paprsky pronikají i kůží očních víček, takže pokud se již chystáte do solária, což se v žádném případě nedoporučuje, je nutné nosit alespoň brýle, které jsou speciálně určené pro pobyt v soláriu.

Zdroj.thesun