Z ulice to vypadá jako obyčejný dům – ale uvnitř skrývá tajemství, které Vás nechá beze slova

První věc, kterou jsem si všiml, byly úžasné detaily v domě, jako jsou barvy, které byly v té době velmi populární. Je to opravdu jedinečné místo k životu.

Světla na stropě využívají speciální optiku, díky které to vypadá, jako by uvnitř bylo denní světlo a na stropě byla jasná modrá obloha. Země je natřená zeleně jako tráva a z reproduktorů je slyšet cvrlikání ptáků.

Pomozte pacientům vzpomenout si

Majitel Jean Makesh říká, že kdyby pacienti s Alzheimerovou chorobou bydleli v luxusním hotelu, nepomohlo by jim to vzpomenout si, protože v dospívání tak nežili.

Proto dům vypadá tak, jak vypadá. To vše proto, aby se pacientům postupně vracely vzpomínky, když se prostředí podobá tomu, co si pamatují.

Všechno, co tu vidíte, má terapeutický účel, terapeutickou hodnotu, řekla Jean listu News Herald.

V domě Lucerny mají obyvatelé příležitost zúčastnit se každodenních lekcí, aby se naučili – a znovu se naučili – základním dovednostem. Jean Makesh doufá, že domov může pomoci pacientům cítit se lépe. A vidět pozitivní změny v jejich chování a vzpomínkách.

– Beru je zpět do těchto vzpomínek, protože jsem nyní vytvořil časovou schránku. Pomáhá jim absorbovat vše kolem sebe,“ říká.

Myslím, že tohle je naprosto fantastické! Sdílejte, pokud si také myslíte, že tento pečovatelský dům je dobrý nápad!