Za „nevhodné oblečení“ v autě pokuta až 5000 CZK. Tato TOP destinace upletla bič na lidi

V letních měsících je běžné, že po návštěvě pláže a při venkovní teplotě přesahující 30 °C se mnozí rozhodnou sednout do auta ještě s mokrým plavkami. Nicméně ve Španělsku by si měl každý řidič dávat pozor na takovýto „přestupek“.

Španělské orgány varují rekreanty, že jízda bez trička, i když se může zdát jako běžná nedbalost, může být postižena pokutou až ve výši 200 eur. Pokud nemáte v autě klimatizaci a venkovní teplota je velmi vysoká, je lepší si tričko ponechat při řízení, jak informuje portál GB News.

Existují i další omezení týkající se řízení ve Španělsku, nejen jízdy bez trička. Dopravní policie v zemi považuje také nevhodnou obuv nebo oděv řidiče za potenciální hrozbu pro bezpečnost a schopnost správně ovládat vozidlo, sdělil generální ředitel společnosti ClickMechanic, Andrew Jervis, pro portál.

Jervis upozorňuje, že jízda bez trička je nebezpečná, zejména pokud je řidič připoután bezpečnostním pásem, což může vést k popáleninám nebo jiným zraněním.

„Je důležité si uvědomit, že zákony se liší v různých zemích a vyzývám lidi, aby byli informovaní o tom, co je legální a co nelegální, když sedají za volant v novém prostředí,“ dodal.

článek pokračuje na další stránce…