Zázračné dítě: Chlapec narozený „bez mozku“ nadále vzdoruje všem předpovědím

O tři roky později Noah nepřestával překvapovat všechny kolem sebe. Když šel na dlouho očekávané vyšetření, lékaři úplně oněměli – jeho mozek hodně narostl. Po třech letech měl Noah 80 % mozkové hmoty.

Doktor Gregory Scott, který se o Noaha stará, věří, že pumpa, která odvádí tekutinu z mozku, umožnila množení mozkových buněk. Ale nedokázal lékařsky vysvětlit, jak k tomuto množení došlo. Bylo to opravdu zázračné.

„Myslím, že Noahův případ nám říká, že musíme věnovat více pozornosti dětem a tomu, jak jejich mozek dosahuje plasticity – jeho schopnosti zotavit se,“ řekl Dr. Scott, „Pokud se naučíme, jak to mozek dělá, možná budeme schopni zlepšit zotavení u dospělých po poranění mozku – a to pak můžeme aplikovat i na děti.“

Noahovi je nyní 6 let a vyvinul se extrémně dobře a překonal každou překážku, která mu byla postavena. Nedávno napsal své vlastní jméno úplně.

„Noah dělá velké pokroky – umí psát, ví, jak se píše jeho jméno, umí mluvit,“ řekla loni Shelly Wallová.

Zároveň se stává expertem na svůj tablet. Dobře se zapojuje do složitých rozhovorů a dokonce bez jakýchkoli překážek mluvil před publikem. Podle své mámy má Noah opravdu rád žerty. Zkrátka je to zázrak.