Zemřela hvězdná zpěvačka Tina Turner

Narodila se jako Anna Mae Bullocková 26. listopadu 1939 na venkově v Tennessee a již ve svých 16 letech začala svou kariéru jako bluesová zpěvačka v nočních klubech. Tato legendární umělkyně se stala známou v 60. letech minulého století jako členka skupiny Ike and Tina Turner Revue, která produkovala hity, jež se pravidelně umisťovaly na předních příčkách hitparád.

Avšak po mnoha letech domácího násilí se od Ika odvrátila. Měla syny Ronnieho s Ikiem a adoptovala Ikeovy děti, Ikea Jr. a Michaela. Z předchozího vztahu také má syna jménem Craig.

Po přežití traumatického vztahu se Turnerová následně vrátila na hudební scénu jako jedna z nejvýznamnějších a nejuznávanějších osobností v historii hudby.

V 80. letech získala mezinárodní slávu jako sólová umělkyně díky hitům jako „What’s Love Got to Do With It„. Tina se proslavila i svou kultovní verzí písně „Proud Mary“ z roku 1971 a svou rolí tety Entity ve filmu „Mad Max Beyond Thunderdome“ z roku 1985.

Poslední léta svého života však bojovala se zhoršujícím se zdravotním stavem, který zahrnoval mrtvici, rakovinu střev a selhání ledvin, což vyžadovalo transplantaci.