Zpěvačka Tina Turner Odešla do nebe za svými milovanými syny. Jaký byl její život?

Jaký byl život Tiny Turner?

Stala se jednou z nejúspěšnějších a nejuznávanějších zpěvaček v historii. Tina Turner si vydobyla slávu díky hitům jako What’s Love Got to Do with It, Best, We Don’t Need Another Hero nebo Typical Male.

Svou hudební kariéru započala v 50. letech během prvních let rokenrolu a později se stala výraznou ikonou hudebního kanálu MTV.

Ve videoklipu k písni „What’s Love Got to Do with It“, která se stala velkým hitem, představovala typický styl 80. let – procházela ulicemi New Yorku s výraznými ježatými blond vlasy, v minisukni a botách na vysokém podpatku. Měla vynikající cit pro hudební experimentování a zpívala upřímné balady s silnými texty.

Tina Turner postupem času získala přezdívku „královna rocku“ a v 80. letech získala šest ze svých osmi hudebních cen Grammy. Během tohoto desetiletí měla více než deset hitů v Top 40 žebříčku, včetně písní jako „Typical Male“, „The Best“, „Private Dancer“ a „Better Be Good to Me“. V roce 1988 přitáhla do brazilského Rio de Janeira na svůj koncert ohromných 180 000 diváků, čímž se stala držitelkou rekordu za největší koncert s jedním účinkujícím.

V té době bylo již minulostí její manželství s kytaristou Ikem Turnerem, který trpěl závislostí na alkoholu a drogách. Ike se vůči Tině choval agresivně a fyzicky ji napadal. Dříve spolu tvořili hudební duo Ike & Tina Turner, které vzniklo poté, co se vzali v roce 1958. Jejich manželství skončilo rozvodem v roce 1976.

V roce 1991 byli oba uvedeni do Rokenrollovy síně slávy. Po Tině Turner zůstal její manžel Erwin Bach, se kterým se vzala v roce 2013, a také dva synové od Ika, které si Tina adoptovala.