Zředí ji vodou a nalijí pod okurky. Mají dvojnásobnou úrodu

Kritickým okamžikem je přesazení sazenic do země. Půdu se vyplatí řádně připravit předseťovým hnojením, tedy vhodnou předplodinou . Ale to není všechno.

Výsadba a hnojení okurek

Aby sazenice okurek dobře zakořenily v zemi, vyplatí se je umístit do otvorů naplněných hnojivem nebo kompostem a organickou hmotou – může to být směs dřevěného popela a vyloupaného hrášku.

Vysazené okurky pak asi po 2 týdnech přihnojíme – během této doby intenzivně rostou zelené části rostliny, proto použijeme hnojivo bohaté na dusík. V druhé fázi růstu, tedy když se začnou tvořit květy, změníme hnojivo za bohatší na fosfor.

Přírodní hnojivo pro okurky

Při pěstování okurek používáme zelená hnojiva, při kterých se rostliny rozprostírají na okurkové záhony, a minerální hnojiva, se kterými je nutné zacházet opatrně, aby nedošlo k popálení výhonů.

Přírodní hnojiva jsou nejbezpečnější a mimořádně účinná. Skvěle se zde bude hodit kompost, který lze použít jako mulč, a hnůj. Posledně jmenované zředíme vodou a takto připraveným roztokem pravidelně zaléváme půdu, ve které okurky rostou.

Výborné výsledky přinese i břečka vyrobená z kopřiv a dalších přírodních surovin. Naše okurky můžeme bezpečně krmit takovými přípravky, které se vám odmění bohatou úrodou po celou sezónu.