Ztracená loď v Bermudském trojúhelníku se vrátila po 90 letech

Dokument popisuje zajímavé detaily zaznamenané před zmizením lodi. Poslední záznam v deníku byl proveden 1. prosince 1925. Je to den, kdy SS. Cotopaxi signalizoval stav nouze a přestal komunikovat. Od té doby, téměř 90 let, o lodi nebyly žádné zprávy.

31. prosince 1925 byl zapsán do rejstříku pohřešovaných a navzdory skutečnosti, že posádka ve své poslední zprávě uvedla, že se loď potopila, se stal součástí legendy o Bermudském trojúhelníku.

Na moře vyplul SS. Cotopaxi z přístavu v Charlestonu v Jižní Karolíně 29. listopadu 1925. V době odjezdu bylo na palubě 32 námořníků v čele s kapitánem Mayerem. Parník měl do Havany, hlavního města Kuby, dopravit 2 340 tun uhlí, ale z nějakého neznámého důvodu zmizel za nezjištěných okolností dva dny po opuštění přístavu.

Vzhledem k tomu, že v posledních 90 letech neexistují žádné informace o pohybu této nákladní lodi, místopředseda kubánské rady ministrů, generál Abelardo Colome, slíbil, že úřady jeho země povedou vyšetřování, aby vyřešily záhadu obklopující tajemné plavidlo.

Připomeňme, že Bermudský trojúhelník zahrnuje oblast mezi Bermudami, Miami a Portorikem. V oblasti zmizely desítky letadel a lodí, jejichž osud je stále neznámý. Pachateli těchto záhadných zmizení jsou podle ufologů nadpřirozené síly anebo cizí civilizace.

Nicméně, tyto teorie jsou populární hlavně mezi veřejností, ale vědci je neuznávají a připisují všechny anomálie Bermudského trojúhelníku lidskému omylu při řízení leteckých a námořních plavidel a také případným přírodním jevům.

Ale tajemné objevení legendárního SS. Cotopaxi vzbudilo ve vědeckých kruzích velký zájem a mělo by přinutit řadu odborníků, aby přehodnotili svá tvrzení o této otázce, protože náhlý návrat lodi po 90 letech nepřítomnosti nelze vysvětlil žádnými přírodními jevy a lidskými chybami.