10 příznaků rakoviny lidé obvykle ignorují, dokud není příliš pozdě

4. Pálení žáhy, bolest žaludku.

Podrážděný žaludek je příznakem různých zdravotních problémů, ale může být také příznakem rakoviny.

Pokud vás po jídle pálí žáha nebo vás bolí, vaše tělo vás může varovat před rakovinou horní části trávicího traktu. Dalšími příznaky jsou potíže s polykáním a přetrvávající bolest žaludku.

5. Vředy.

Rány jsou jedním z možných příznaků rakoviny. Rakovina kůže a ústní dutiny je často diagnostikována z vředů. Zejména rány v oblasti genitálií by se neměly přehlížet.

6. Změny pih

Pihy jsou obvykle neškodné, pokud se však vaše pihy změní, můžete mít potíže. Pokud mateřská znaménka nebo bradavice změní barvu nebo tvar, domluvte se na odborném vyšetření. Ukazují na melanom.


7. Kašel.
Kašel je dalším příznakem rakoviny plic. Pokud neustále kašlete, tělo vám naznačuje problém.
Může to souviset i s alergiemi, ale pokud kašel přetrvává, měli byste navštívit svého lékaře. Dušnost a bolest na hrudi jsou také příznaky spojené s chronickým kašlem.


8. Kyselý reflux.
Chronický kyselý reflux může být známkou rakoviny jícnu. Navštivte svého lékaře co nejdříve, aby rakovina znovu nevyrostla.
Stěny jícnu jsou velmi křehké a vystavení žaludeční kyselině způsobuje Barrettův jícen, prekancerózní stav. Nepřehlédněte kyselý reflux; to může být vážné.


9. Dušnost.
Problémy s dýcháním, jako je dušnost, nejsou normální. Pokud nejste schopni ujít tucet metrů bez pocitu vyčerpání, musíte navštívit lékaře. Rakovina prsu a střeva se často šíří do plic.


10. Pocení.

Pocení je také někdy příznakem rakoviny, který je často přehlížen. Pokud se probudíte uprostřed nočního pocení, pak vás s největší pravděpodobností vaše tělo varuje před vážnými problémy.
Neignorujte pocení, pokud neprocházíte menopauzou. Pokud je s teplotou v bytě vše v pořádku, ale přesto se potíte – navštivte svého lékaře!

Zdroj:newsds.site