10 znaků toho, že váš partner vás chce kvůli lásce (ne kvůli sexu)

1. Projevuje zájem o váš život a pohodu

To, jestli na vás vašemu partnerovi záleží a nejde mu jen o sex, zjistíte podle toho, že bude projevovat upřímný zájem o váš život, názory, myšlenky a nápady.

Pokud existuje něco, pro co jste nesmírně zapálení, váš partner by se měl o to zajímat, byť jen poslouchat, jak o tom mluvíte.

„Naopak, pokud mu jde jen o sex, nebude věnovat mnoho času rozhovoru. A obvykle bude jen bezostyšně vyžadovat sex“, říká renomovaná terapeutka pro manželství a rodinu Lianne Avilová.

2. Stará se o vás, když jste nemocní

Ten, komu jde pouze o sex, nemá zájem se o vás starat, když se necítíte dobře. Naopak, partner, který je ochoten vidět vás i v situaci, kdy máte rýmu, je partnerem do konce života.

Bude vás milovat, i když nevypadáte nejlépe, a starat se jen o to, abyste se znovu uzdravili.

Jak správně poznamenává odbornice na vztahy Margaret Paulová: „Místo toho, abyste se cítili využíváni, když od vás partner něco potřebuje, máte radost ze schopnosti dávat a v mnoha ohledech svého partnera podporovat.“

3. Chce si s vámi povídat a projevuje o vás zájem

Zahájení konverzace je jeden ze způsobů, jak si lidské bytosti dávají najevo, že je zajímá to, co si myslí ten druhý.

Když se vám zdá, že váš partner nemá zájem s vámi mluvit a zjistíte, že první krok děláte vždy jen vy, pak ho zřejmě nezajímá to, co mu chcete sdělit.

Když ale zjistíte, že stále vycházíte svému partnerovi vstříc a platí to i naopak, s velkou pravděpodobností se jedná o lásku.

4. Neustále na vás myslí

Ať už to je nebo není pravda, člověk, který pořád myslí na toho druhého, je opravdu zamilovaný. Možná zjistíte, že vám přináší dárky nebo posílá květiny, nebo jen uvaří vaše oblíbené jídlo.

Člověk, kterému jde jen o sex, zřejmě nebude vynakládat úsilí na to, abyste se cítili milovaní a hrdí.


Pokračování na další straně…