11 citátů, na které si vzpomeňte, když se vám bude zdát, že je vůči Vám život nespravedlivý

1. Nikdy se nevzdávejte

My všichni musíme v životě projít několika boji. Je to nezbytné. Popřemýšlejte o tom, jaký by byl váš život bez výzev. Neměli bychom nikdy přestat růst a učit se z těžkých momentů.

Náš život by tak byl nudný a my bychom ho jen prožívali. Překážky udržují naši soustředěnost, povzbuzují nás k tomu, abychom se změnili a překonaly bariéry.

Chrání nás předtím, abychom spadli do pasti pohodlí a samolibosti. Jen proto, že se vám nyní zdá být život těžký, neznamená to, že to tak bude stále.

Mějte otevřené oči ke Slunci a nakonec zjistíte, že všechny vaše stíny zmizí.

2. Nezapomeňte otevřít své srdce ke změně

Hodně času trávíme tak, že si svůj život komplikujeme, a to tím, že odoláváme změnám. Nicméně, každá změna nás drží při životě, pomáhá nám růst a poučit se z vlastních chyb.

Ačkoli jste si to nevšimli, ty nejlepší věci se nám dějí, když se ocitneme na křižovatce, kdy se nám život zdá být temný, depresivní a nedokážeme si představit něco lepšího.

Obvykle, když jste dosáhli svůj limit a déle si nemůže představovat v dané situaci pokračovat, toto zoufalství a vztek vám ve skutečnosti ukáží tu správnou cestu.

Nic dobré v životě nepřichází snadno, ale nebyli bychom za to vděční, kdyby nám to spadlo přímo do klína.

3. Uvědomte si, že máte na výběr

V každém okamžiku máte sílu ovládat svůj život. Žádná vnější síla nerozhoduje o tom, jakou práci budete mít, kde budete žít, nebo jaký postoj zaujmete.

Vše je ve vašich rukou, takže místo toho, abyste báli a odmítali převzít tuto odpovědnost, obejměte to.

Nemusíte chodit do práce, kterou nenávidíte, žít někde, kde nejste šťastní nebo zůstat ve vztahu, abyste se cítili v bezpečí. V okamžiku, kdy zažijete životní pád z lásky, je třeba udělat krok zpět a přehodnotit, zda rozhodnutí, které jste udělali, bylo správné.

Nezapomeňte, že pocity zlomeného srdce jen znamenají, že se musíme lépe rozhodovat sami za sebe, takže tomu dejte příležitost.

4. Nezapomeňte, že bolest netrvá věčně

Bolest nikdy netrvá navždy. Kdyby tomu tak bylo, nikdy bychom nevěděli, jak se cítíme, když jsme šťastní. Život funguje v říši duality. Musíme cítit smutek a zoufalství, abychom dokázali procítit radost.

Pamatujte si, že je normální, když se cítíte nepříjemně. Místo toho, abyste bojovali s těmito pocity, umožněte jim, aby přes vás volně plynuly. Čemu odporujete, to přetrvá.

Takže, čím déle budete bojovat s vaším vnitřkem, tím déle budou tyto pocity ve vás přetrvávat.

Obejměte bolest, poučte se z ní a začněte růst. Ta vás totiž naučí cenné zkušenosti. Bolest je velmi cenným učitelem, pokud bychom ji přijali a neodsuzovali.

5. Nezapomeňte se zaměřit na všechno dobré ve vašem životě

Častokrát se cítíme rozbití, fixujeme se na všechno zlé v našem životě namísto toho, abychom to nechali odejít.

Dokonce i to, když se ráno poděkujeme za to, že jsme vstali z postele, nám může rozšířit vděčnost k životu a pomoci k tomu, aby dobrota proudila naším životem.

Pokud budete svou pozornost věnovat něčemu špatnému, hádejte, co se stane?

Budete přitahovat totéž. Mnohé studie potvrzují, že vděčnost je spojena s lepšími vztahy, lepším zdravím, optimističtějším pohledem na život a mnoha dalším.

Zdroj: powerofpositivity.com