4. října 2023: dějí se dvě mimořádně důležité astrologické události!

Toto období podporuje nezávislost, sebepoznání, péči o sebe a kontrolu. Vesmír nám radí, abychom počítali s vnitřním i vnějším bojem o moc, protože se potýkáme s kompromisy a asertivitou. Konjunkce Marsu s Jižním uzlem nás nabádá k revizi nevyřešených záležitostí z minulosti. Je čas neutíkat před minulostí. Přijměte vztahy, které máte, a konflikty, které jste potlačili, aniž byste je vyřešili, i když jste jim dali víc, než jste měli. Vesmír je stále s námi a obdařil nás trpělivostí a ctižádostí.

Máme šanci se skutečně vyléčit z bolesti, konečně vyřešit to, co je třeba udělat, a být schopni říci v tuto chvíli dobře. Zapomeňme na nejistotu minulosti a přebudujme svůj přístup ke vztahům v přítomném okamžiku. Kouzlo nekončí 4. října, ale pokračuje další velmi důležitou vesmírnou událostí, vstupem Merkuru do znamení Vah. Období vstupu Merkuru do znamení Vah trvá od 4. října do 22. října.

Toto období se vyznačuje taktem, diplomacií a vyváženým dialogem. Do popředí se dostává láska, vyvážená výměna myšlenek a názorů. Váhy jsou od přírody ochotné ke kompromisům a spolupráci a usilují o harmonii. Díky komunikačním schopnostem Merkuru je toto období ideální pro vyjednávání, partnerství a efektivní týmovou práci. Ať už v osobních nebo pracovních vztazích, po 4. říjnu se zaměříte na hledání společné řeči a podporu jednoty.

Tento tranzit rovněž zdůrazňuje harmonii mezi tělem, myslí a duchem. Snažte se najít rovnováhu a harmonii ve svém současném životě tím, že se postavíte čelem k nejtěžším problémům a uděláte vše pro jejich vyřešení.