5 lžic máku, 1 tabulka tmavé čokolády, trochu kokosu, neodolatelný vanilkový krém a lahůdka je připravena!

Příprava:

Připravte si těsto, vložte vaječné bílky do hlubší mísy, míchejte ručním mixérem dokud nedostane tvrdou pěnu. Přidejte cukr. Pomalu nalijeme mák, kokos, vanilku, prášek do pečiva a mléko. Jemně promíchejte, zdola nahoru. Položte plech 24 × 30 cm s pečícím papírem, pak přidejte těsto a pečte cca. 20 minut v troubě při teplotě 190 ° C. Když se nechá vychladnout, rozřeže se na 3 stejné části.

Připravte si krém: smíchejte vaječný žloutek se smetanovým krémem, potom přidejte vanilkový pudinkový prášek, vanilkovou příchuť a mléko. Složky dobře promíchejte s metličkou, potom vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne.

Po dokončení nechte vychladnout. Máslo nakrájené na kostky vmícháme do krému, pak když je krém dobrý, bude rozdělen do dvou stejných částí. Připravte si glazuru: rozdělte na menší kousky čokolády a rozpusťte si ji nad párou, pak přidejte olej a promíchejte.

Umístěte první list cesta na podnos, naneste polovinu krému, položte druhý list na krém, pak naneste zbývajícíkrém a položte na něj třetí vrstvu. Přitlačte koláč prsty a potom zakryjte glazurou. Kromě máku můžeme v cestě připravit rozinky nebo sušené ovoce. Dobrou chuť

Zdroj:Coolinarika.com