6 znamení zvěrokruhu, jejichž laskavosti využívají ostatní

3. Panna

Osobnosti tohoto znamení zvěrokruhu jsou příjemní a milí lidé, kteří jsou připraveni pracovat ve dne v noci, aby učinili své okolí šťastným. Není třeba je klamat. Děti Venuše jsou velmi intuitivní a dokážou rozpoznat, když je někdo klame nebo se je snaží oklamat. V zájmu udržení harmonických vztahů jsou ochotny se „sklonit“ pod druhé a snášet, když jsou na ně druzí hrubí. Tito lidé jsou připraveni smířit se s tím, že druzí budou jejich laskavosti využívat až do určité míry. Chovají se tak a zároveň dostávají „bonusy“, jako je komunikace a sympatie, které jim zpříjemňují život. Pokud jsou však příliš domýšliví nebo zanedbávají ochranu Venuše, rychle se dostanou na „černou listinu“. A stát se nepřítelem Panny není příliš dobrá vyhlídka.

4. Střelec

Střelci jsou opravdoví altruisté, kteří usilují o to, aby byl svět laskavější. Snaží se budovat přátelské a důvěryhodné vztahy s lidmi kolem sebe, ale jen Střelci vědí, kolik práce je k tomu potřeba. Jupiterovi žáci jsou natolik chytří, že když přítel potřebuje finanční pomoc, dají mu každý cent. Střelec má navíc mnoho cenných známostí, takže všichni přátelé a známí využívají laskavosti této osoby k řešení osobních problémů. Je pravda, že Střelec by měl mít na paměti, že má vysoké sebevědomí. Jupiter je připraven lidem pomáhat, pokud se k jeho důvěrníkovi chovají dobře. Pokud se někdo chová přehnaně arogantně a začne mluvit a smát se Střelci za zády, zástupce ohnivého živlu se okamžitě brání a arogantní osobu uvede na pravou míru.

5. Rak

Jedním z nejdobromyslnějších a nejpřátelštějších lidí na světě je Rak. Tento člověk nedokáže žít bez harmonie a vřelé komunikace, ale uvědomuje si, že za to musí platit. Rak dává všechno a stará se o druhé, včetně úplně cizích lidí. Každý ví, že Rak myslí více na blaho druhých než na sebe, a proto se mu mnozí lidé snaží sednout na krk. Ti, kdo využívají dobré povahy Měsíčního dítěte, vědí, že v zájmu udržení dobrých vztahů bude tento člověk snášet drzosti z jejich strany. Rak mu podá poslední košili, vymění oblečení, půjde na pomoc a splní jakýkoli příkaz svých přátel, aby nepokazil dobré vztahy. Pokud však bude dobrá povaha této osoby využívána příliš dlouho, zástupce vodního živlu to nevydrží a přetrhá s parazitem všechny vazby. V tomto případě má Rak velmi laskavé srdce a dokáže přátelství obnovit.

6. Vodnář

V případě, že se Rak ocitne v situaci, kdy se mu nedaří dosáhnout svého cíle, může se stát, že se mu to podaří. Může se to zdát překvapivé, ale největším dobrodincem v galaxii souhvězdí je Vodnář. Existuje pro to logické vysvětlení. Vodnáři žijí v harmonii s okolním světem, jednoduše nemají potřebu být zlí, zrazovat lidi nebo být konfrontační. Ano, a Vodnář zpravidla nemá žádné nepřátele. Uranoví svěřenci jsou moudří a svou energii vynakládají pouze na dobro. Vědí, že vesmír vše vidí a pomůže jim na oplátku za péči o druhé. Stejně tak je úžasné, že si Vodnáři uvědomují, že ze své vlastní dobroty mají prospěch. Jsou si vědomi toho, že na ně ostatní přenášejí své starosti, ale nepodnikají žádné kroky, aby tomu zabránili. Naopak se rádi zapojují do života těch, kteří k nim přicházejí pro pomoc. Protože na oplátku dostávají mnoho bonusů, jako je komunikace, respekt a zkušenosti, které činí Vodnářův život jasnějším a barevnějším!